14. kesäkuuta 2016

Mökkilomaa ja hierontaa


Viikonloppuna kävimme mökillä. Se oli Kiiran vuoden ensimmäinen ja Muusan elämän ensimmäinen mökkireissu. Mökki on kyllä Kiiran mielestä maailman paras paikka. Siellä saa uida, kanniskella keppejä, riehua kavereiden kanssa ja istua keskellä pihaa vahtimassa. Sisään Kiiraa ei oikein millään meinaa saada, sillä se haluaisi ottaa torkutkin mielellään keskellä mökkipihaa juuri siinä kohdassa, josta näkee parhaiten kaikkialle. 

Muusa oli mökillä myös oikein iloinen ja toimelias, mutta se nyt on iloinen ja toimelias kaikkialla, joten en tiedä erosiko tämä sen mielestä mitenkään mistään. Muusa riehui Kiiran kanssa, tasapainoili rantakivillä, kahlaili järvessä Kiiran perässä ja pisti poskeensa kaikenmaailman roskia. Monelle pennulle meidän keikkuva laituri on aluksi ollut tosi jännä, mutta Muussi epäröi ehkä puoli sekuntia, ennen kuin tepasteli perääni. Sitten pitikin jo olla tarkkana, että Muusa ei putoa, kun se keksi alkaa kalastaa laiturin nokasta kaisloja.

Muutenkin Muusassa oli kyllä aika paljon vahtimista. Se pysyttelee minun lähelläni, eikä taatusti lähde itsekseen pihasta, mutta siltä pitää noin kolmen sekunnin välein olla ottamassa jotain ulos suusta. Sen lisäksi meidän mökkipihassa on paljon isoja kiipeilykiviä, eikä Muusa ole vielä tajunnut, että se ei osaa lentää. 


Kiira kävi eilen hierottavana, sillä tokokokeiden jälkeen rupesin sittenkin huomaamaan, että jokin on selvästi pielessä. Perusasennot hidastuivat entisestään ja koko koira tuntui koko ajan vain kankeamallata. Pistin Kiiran sitten täyslakkoon seuruusta ja varasin ajan hierojalle. Siellä selvisikin sitten että Kiira on aivan jumissa niskan ja lapojen alueelta.

Harmi. Kiira on pysynyt aika hyvässä kunnossa koko vuoden. Viime vuonnahan availimme lapojen jumeja pitkään, kun mietimme ranteiden oirelevan niiden takia, mutta se taisikin olla toisinpäin. Kiira meni jumiin ranteita varoessaan. Kun sain ranteet pysymään oireettomina, loppui myös jatkuva jumiutuminen. Ainakin jotain tällaista olen päätellyt onnettomalla tajullani koirien rakennejutuista.

Tällä hetkellä päättelisin näiden jumien johtuvan uudenlaisesta liikunnasta. Kiiralla on nyt yllättäen taas kaveri jonka kanssa painia joka päivä. Se on hyvin erilaista liikuntaa kuin ne meille tyypilliset rauhalliset metsäkävelyt ja satunnaiset hullurallilenkit parhaiden belgikavereiden kanssa. Tämä uudenlainen liikunta on myös kasvattanut Kiiran lihaksia. Etenkin juuri etuosaan on tullut selvästi lisää massaa. Itse asiassa Kiira ei ole aikoihin ollut näin hyvässä lihaskunnossa!

Onneksi Kiiran jumit lähtivät aukeamaan, mutta parin viikon päästä menemme uudestaan, jotta saadaan koira kunnolla kuntoon. Siihen asti pidän Kiiran tauolla seuruusta, koska se selvästi tuntuu tällä hetkellä epämukavalta ja on muutenkin sellainen liike, joka herkästi jumittaa juuri noita alueita. Meillä on siis ohjelmassa kesälomailua, näyttelyjuttuja ja hajuhommia. Kunnon treenitauko tekee kyllä hyvää meidän molempien pääkopallekin.

Myös Prinssi oli hierottavana, sillä se oli alkanut oirehtia takapäätään ja hierojalla paljastuikin sitten, että koko selkä oli ihan jumissa. En nyt sitten tiedä mistä Prinssikin on tällaisen jumin itselleen hankkinut, kun sen elämässä ei oikein ole mikään muuttunut vähään aikaan, mutta hieroja epäili Prinssin ottaneen jonkinlaista tälliä jossain vaiheessa. Täysin mahdollista. Prinssikin menee uudestaan parin viikon päästä koska yhdellä kerralla ei tuota selkää täysin auki saatu. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.