31. toukokuuta 2016

Kolmannesta kokeesta kolmostulos

Huoh. Ei tullut ykköstulosta tälläkään kerralla. Salme Mujusen tokokokeissa sunnuntaina Kiiralle ALO3 134,5 pisteellä. Huomasin jo paikkamakuussa, että tänään ei taida olla meidän päivämme, sillä Kiira oli ihan kuutamolla. Jouduin käskemään kahdesti, ennen kuin se meni maahan, ja tuplakäskyt eivät todellakaan ole kiiramaisia virheitä. 

Yksilösuorituksen aikana seuruu oli ihan kamalaa. Kiira jätti perusasentoja tekemättä ja jäi jälkeen useassa kohtaa. Muutenkin Kiira oli todella hidas ja haluton koko suorituksen ajan. Liikkeestä maahanmeno on Kiiran vahvimpia liikkeitä, mutta nyt se nollasi sen, koska ei tahtonut mennä makaamaan. Hidasti vain käskyn kuullessaan. Myöskään kauko-ohjaus ei toiminut lainkaan. Jouduin käskemään neljä (!?) kertaa ennen kuin Kiira meni makaamaan vierelläni. Loput vaihdot olivat hitaita mutta muuten ihan hyviä. 

Loppuhaastattelussa tuomari sanoi, että Kiira vaikutti jotenkin paineistuneelta, mutta hän ei keksinyt sille mitään selvää syytä. Samaa ihmettelin minäkin. Ihan kuin se olisi paineistunut, mutta minä en vieläkään keksi mistä se olisi voinut johtua, sillä se ei suorastaan vaikuttanut varovan mitään. Toki aina voi syyttää minun jännitystäni. 

Tuomarin kanssa pohdimme lyhyesti myös ihan vain väsymystä vaihtoehdoksi. Itse mietin myös, että olisiko palkattomuustreenejä tehty kuitenkin liian vähän tai niissä edetty liian nopeasti, jolloin Kiira olisi vain tiennyt, että ei täällä kehässä kuitenkaan saa lihapullia. Möllit viime viikolla menivät kuitenkin niin hyvin ja sain siellä yllätyspalkattuakin Kiiran pari kertaa, että tuntuu hassulta, että ongelma olisi palkattomuus. Olisin jotenkin uskonut, että Kiiralla olisi ihan tuoreessa muistissa, että kehässä nimenomaan voi tulla palkka.

Kisakirjoja jakaessaan tuomari vielä ehdotti, että myös jokin lihasjumi voisi olla syynä, sillä Kiira tuli kehään hitaasti ja peitsaten. Itse en pitänyt sitä siinä vaiheessa ihan hirveän todennäköisenä, mutta nyt jälkeenpäin olen miettinyt, että se on myös ihan mahdollinen vaihtoehto. Kiira on ollut jokseenkin kankea nyt kokeen jälkeiset päivät. Sen lisäksi ongelmat kokeissa olivat nimenomaan takapään käytön jähmeydessä ja haluttomuudessa mennä makaamaan. 

paikalla makaaminen
7,5
Tuplakäsky makaamisessa ja loppuperusasennossa pieni käsiapu. Muutenkin oli vähän levottoman oloinen.
seuraaminen
7
Ihan kamalaa.
maahanmeno seuraamisesta
0
Ei mennyt makaamaan vaan hiipi perässä hyvän matkan ennen kuin huomasin käskeä uudestaan.
luoksetulo  
9,5
Vajaa perusasento.
noutoesineen pitäminen
10
Oho! Koska se mäyrämälväys on oikein loppunut?
kauko-ohjaus
0
Neljä käskyä ensimmäisessä maatemenossa. Sen jälkeen kaikki vaihdot menivät hitaasti mutta teknisesti oikein.
estehyppy
9,5
Vajaa perusasento.
kokonaisvaikutus
8
Kehui, että ohjaan koiraa todella nätisti, enkä selvästi hermostu siihen lainkaan vaikka nyt ei oikein sujunutkaan. 

Kokeessa oli paljon hyvääkin! Jälleen kerran ne asiat, jotka ovat olleet meidän kisauramme suurimpia kynnyksiä, eli palkaton juoksutarkki ja liikkurin läsnäolo, menivät loistavasti. Kävimme tervehtimässä tuomaria ja liikkuria ennen omaa suoritustamme, eikä Kiiralla sitten ollut enää mitään ongelmaa, kun oli varsinaisen kehätarkin aika. Olen kyllä tosi iloinen siitä miten Kiira on edistynyt tässä asiassa.

Iloinen olen myös siitä, että Kiira tsemppasi loppuun asti, vaikka nyt selvästi oli jokin vähän pielessä. Se tuli kerta toisensa jälkeen perusasentoon, eikä ollut missään vaiheessa sen oloinen, että lähtee kentältä. Muutama liike meni myös oikeasti ihan hyvin. Kovasti olen treenannut luoksetulossa etäisyyttä, ja tällä kertaa Kiira pysyi hyvin, eikä vaikuttanut ollenkaan siltä, että karkaa perään.

Nyt menemme Kiiran kanssa tokosta koetauolle joksikin aikaa, mutta kyllä me vielä joskus käymme ne ykköset hakemassa. TK1 on sellainen hassu pieni unelma, joka minulla on ollut siitä asti, kun Kiira minulle kotiutui. Silloin en vielä tiennyt koiraharrastuksista paljoakaan, joten TK1 tuntui sellaiselta uskomattomalta saavutukselta, joka vain parhaimmilla tyypeillä on. Enää alokasluokan koulari ei toki tunnu niin ihmeelliseltä asialta, mutta unelma saada se Kiiralle elää edelleen, joten ihan heti en ole luovuttamassa. Ei tässä silti mikään kiire ole. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.