1. kesäkuuta 2016

Kesän ensimmäinen päivä


Muusa sai eilen toiset rokotuksensa ja oli eläinlääkärissä oma reipas itsensä. Se selvästi muisti paikan ensimmäisiltä rokotuksiltaan, ja kiipesi innoissaan tutkimuspöydälle, kun sitä alettiin laskea alas. Ilmeisesti kiva pöytä, kun siinä saa ruokaa, ihminen lääppii ja hassu stetoskooppi heiluu. Mitäpä muuta pieni pentu voisi toivoa.

Myöskään sirunlukijaa Muusa ei jännittänyt vaikka sirua etsittiin melko pitkään. Onneksi siru löytyi lopulta alhaalta vasemmasta kyljestä niin saimme passinkin kirjoitettua. Muuten Muusa sai kehuja avoimesta luonteestaan ja jykevästä rakenteestaan, eikä terveystarkastuksen aikanakaan löytynyt mitään huomautettavaa. Painoa Muusalla oli eilen 13,1 kg ja tänään mittasin säkäkorkeudeksi 45 cm. Saa nähdä millainen mötikkä tuosta oikein kasvaa. 

Kiiran kanssa kävimme myös lyhyesti pyörähtämässä sisällä. Tämä eläinlääkäriasema on sille jo tuttu, eikä se enää pelkää tulla sisään, ja henkilökuntakin alkaa olla tuttua, mutta pöydällä oleminen on selvästi ikävää. Koska asema oli rauhallinen, saimme tehdä sellaisen nopean treenin, että koira nousi pöydälle syömään namia, mutta eläinlääkäri ei tullutkaan koskemaan. Ihan mahtavaa! Siihen ei mennyt minuuttiakaan, mutta oli varmasti hyödyllinen kokemus Kiiralle. 


Tänään kävimme porukoiden takapihalla leikkimässä. Prinssi on selvästi vähän laihtunut kevään aikana ja virkistynyt sen myötä aika paljon. Se jaksoi riehua Kiiran ja Muusan kanssa monta tuntia kuumuudesta huolimatta. Vielä vuosi sitten se olisi leikkinyt hetken ja tullut sitten vain rapsuteltavaksi. Nyt se jopa haki oma-alotteisesti tyttöjä leikkimään. 

Olen itse asiassa vähän yllättynyt siitä miten kivasti Kiira ja Muusa leikkivät keskenään. Parhaiden belgikavereiden kanssa Kiiralla kun on tapana kuumua turhan paljon. Jahtausleikeissä Kiira ei välttämättä oikein osaa varoa Muusaa, mutta koska Muusa tykkää painia enemmän, ei jahtausleikkejä juuri näiden välillä näykään. Onneksi Kiirakin painii ihan semimielellään, eikä välitä siitä, että Muusan ajatus painileikeistä on täysiä Kiiraa päin hyppiminen. Muusa on aika fyysinen tyyppi.  

1 kommentti:

  1. Muusa on kyllä kummallisen näköinen otus. Eikä taatusti mikään pieni. ;) Seuraavaksi voitkin kouluttaa Ragnarin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.