19. toukokuuta 2016

Möllit ja mätsärit

Tiistai-ilta meni Lahdessa, sillä siellä oli SBPKY:n möllit ja mätsärit, joihin molempiin osallistuimme Kiiran kanssa. Meillä olisi olleet tokokokeet 14. päivä, mutta päätin olla menemättä, koska Kiira vaikuttaa jotenkin stressaantuneelta ja väsyneeltä. Varmaan nämä pennun myötä muuttuneet rutiinit vaikuttavat siihen edelleen. Päätin kuitenkin käydä mölleissä kokeilemassa missä vaiheessa meidän tokoilu on.

Kiira oli vuoroaan odotellessa kyllä aika kärttyinen, ja olinkin ihan kahden vaiheilla, että jätänkö menemättä. Möllit järjestettiin vielä aika häiriöisellä parkkipaikalla. Onneksi päätin kuitenkin osallistua, sillä Kiira osoitti pystyvänsä työskentelemään hyvin itselleen vaikeissakin olosuhteissa, joten minun luotto tuon koiran osaamiseen kasvoi kyllä ihan kympillä taas. Vieras tuomari ja liikkuri eivät myöskään olleet mikään ongelma. Juoksutarkkia tosin emme tehneet.

Keräsimme 185 pistettä ja sijoituimme kolmansiksi. Palkkasin muutaman kerran kehässä mutta muuten tein niin kokeenomaisesti kuin vain pystyin. Perhosiakin lenteli vatsassa juuri ennen omaa suoritusta. Kiiran vire oli kyllä koko suorituksen aika matala, mutta se teki liikkeet kyllä varmasti ja rauhallisesti, enkä voisi olla siihen tyytyväisempi. Pahimmat virheet meille tuli tällä kertaa estehypyssä ja luoksetulossa. 

Estehypyssä Kiiralla oli jokin häiriö piuhoissa. Se jäi hyvin paikalleen hypyn taakse, mutta kun sanoin "hyppy", jäi Kiira haistelemaan ilmaa useiksi sekunneiksi, ennen kuin havahtui. Sitten se suoritti liikkeen kyllä ihan hyvin loppuun. Luoksetulossa puolestaan Kiira lähti seuraamaan ja jouduin toistamaan paikkakäskyn. Yleensä Kiira karkaa perään vasta myöhemmin, kun etäisyys minuun kasvaa liian suureksi, mutta nyt se osuus liikkeestä meni hyvin. Siihen olenkin todella tyytyväinen, sillä sitä on viime aikoina treenattu paljon. Olen tosi tyytyväinen myös seuruuseen. Se ei ollut parasta Kiiraa, mutta kontakti pysyi, eikä se ei jumittanut mihinkään häiriöön.

paikalla makaaminen
10
Hieman katseli ympärilleen, mutta muuten oikein hyvä.
seuraaminen
9
Aukesi hieman täyskäännöksessä ja jäi ehkä juoksukohdassa jälkeen.
maahanmeno seuraamisesta
9
Aivan liian hidas maahanmeno.
luoksetulo  
8
Tuplakäsky.
noutoesineen pitäminen
10
Hyvä. Mäyrämälväys on selvästi vähentynyt.
kauko-ohjaus
10
Ehkä omaan makuun hieman hitaat vaihdot.
estehyppy
9
Usean sekunnin latenssi "hyppy" vihjeessä.
kokonaisvaikutus
9
Hyvä Kiira!


Myös Muusa oli mukana, mutta ei tietenkään osallistunut mihinkään, kunhan oli vain ihmettelemässä mätsärimenoa. Koiraohitukset vaativat selvästi vielä töitä, sillä heti kun otin sen autosta, se haukkui aika tavalla liian lähelle tuleville koirille. Tosi kivasti se on kuitenkin jo yleistänyt luopumisvihjeeen näihinkin tilanteisiin ja muutaman minuutin harjoittelun jälkeen se oli jo täysin tottunut koiramäärään. 

Kiiran möllien ajan Muusa oli Erican ja Tiinan riesana mätsärialueelle, mutta ilmeisesti se oli käyttäytynyt ihan hyvin kolmetoistaviikkoiseksi. Ehtivä pieni otus. Kun me Kiiran kanssa liityimme heidän seuraansa, lähti Kiira pyörähtämään kehässä Erican kanssa ja minä jäin harjoittelemaan Muusan kanssa kevarissa rauhoittumista. Rauhoittuminen ei vaikuttaisi olevan mitenkään erityisen vaikeaa Muusalle, mutta onhan se aktiivinen pentu, joten vaatii vähän treeniä, että se malttaa rentoutua tällaisessakin tilanteessa.

Kiira tosiaan kävi mätsäreissäkin. Halusin vähän nähdä miten se jaksaa keskittyä kehäjuttuihin väsyneenä ja sitä kautta hieman arvioida miten vahvoja kehäkäytökset oikeastaan ovatkaan. Vastaus oli, että ilmeisesti tosi vahvoja, koska Kiira toimi kehässä oikein hyvin. Käsittely ja seisominen menivät erinomaisesti. Ravaaminen tosin oli kyllä kuin laiskiaista vetäisi perässään. Laiskiainen sai kuitenkin punaisen nauhan.

Kiiralla on muuten karvanlähtö. Se on ilmoitettu belgierkkariin kuukauden päähän, joten toivotaan, että Kiira säilyttää edes vähän tukkaa sinne. Kiiran täytyisi myös siihen mennessä laihtua. Muusan tulon jälkeen se on alkanut muistuttaa norppakameran norppaa. Ihan vain koska minä olen ruvennut huolimattomaksi. Olen palkannut sitä rasvaisella pentunappulalla, lisännyt lattalla olevien nahkarullien määrää ja unohtanut leipiä tiskipöydälle juostessani ulos pissattamaan pentua.

Muusan tuleminen on sekoittanut siis sekä minun että Kiiran rutiinit ihan täysin. Taidamme molemmat olla vähän stressaantuneita edelleen vaikka Muusa on ollut osa perhettämme yli kuukauden. Muusa muuten tuntuu jo täysin omalta ja se on kuukaudessa oppinut ihan hirvittävästi. En myöskään voisi olla siihen tyytyväisempi. Siinä on juuri tarpeeksi haastetta ja tekemistä olematta kuitenkaan mitenkään erityisen vaikea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.