19. huhtikuuta 2016

Tallinnan Voittaja


Mäyrä kävi Tallinnassa näyttelyssä! Ajattelimme tuossa lopputalvesta Erican kanssa, että olisi kiva käydä jommassa kummassa Viron tittelinäyttelyssä tänä vuonna, kun Make on vielä junioriluokassa. Päädyttiin Tallinnan voittajaan kun kasvattajakin oli menossa sinne. Halusin kovasti lähteä mukaan, mutta koska on vähän tylsää lähteä ilman omaa koiraa, päätin ilmoittaa Kiirankin vaikka sen näyttelytulokset eivät kovin ihmeellisiä ole olleetkaan. Naureskelinkin jo että pitäähän sille yksi ulkomainen H hakea myös. 

Kiira oli todella reipas koko reissun ajan. Koirat ylittivät lahden autossa odottaen ja taisivat pääasiassa nukkua. Ainakin me autokannelle palatessamme löysimme kolme (myös Viena oli mukana) hyvin rauhallista koiraa. Myös ilta ja yö hotellissa menivät oikein hyvin. Kiiralla ei ole mitään ongelmaa yöpyä vieraissa paikoissa niin kauan kuin minä vain olen siellä myös. Belgikehä alkoi vasta seuraavana päivänä yhdeltä, mutta oli kyllä silti kiva, että menimme jo edellisenä päivänä, jotta koirat saivat levätä hyvin. 

Tuomari Ruth Wagnerin arvosteltavaksi oli ilmoitettu kaksikymmentä tervua ja niistä lähes kaikki olivat suomalaisia koiria. Hard Candy's porukan urokset pärjäsivät hyvin. Make voitti luokkansa, sai tittelin ja ylsi vielä paras uros kakkoseksi. Se hävisi ainoastaan Kiiran veljelle Troylle. En silti odottanut paljoakaan Kiiralta, sillä avoimeen luokkaan oli ilmoitettu viisi narttua. Voitte siis varmasti kuvitella äimistykseni, kun Kiira ensin sai erinomaisen ja sitten se vielä kilpailuluokassa viitottiin ensimmäiseksi.

Oikeasti. Kiira jatkoi kolmen muun nartun kanssa PN-kehään, ja ennen kuin ihan ehdin tajutakaan mitä tapahtuu, oli Kiira jo laitettu ykköseksi. Siinä hölmistyneenä katselin kuinka kehäsiihteri antoi Kiiralle SERT:in ja CACIB:in. Kasvattaja hymyili kehästä että Kiiralle tuli nyt sitten titteli. Oikeasti. En huijaa! Tuomari kai sitten tykästyi Kiiran mäyräisään olemukseen. Roppiruusukke meni sentään Troylle, mutta VSP onkin ihan riittävästi meille. Se on enemmän kuin osasin kuvitellakaan.

”4 years old, correct head and expression, correct topline and body, correct coat and color, correct standing, moving a bit loose in shoulder” ERI1 SA VSP SERT CACIB TLNW-16

Olen vieläkin ihan hämilläni siitä että Kiira oikeasti voitti. Olin jo täysin ehtinyt tottua ajatukseen siitä, että se on EH:n ja satunnaisen H:n koira, joka sattumalta voi pärjätä paremminkin, jos kukaan muu ei ole paikalla. Mutta nyt paikalla oli monta hienoa narttua ja tuomari silti piti Kiirasta eniten. Ei näitä Kiirasta tykkääviä tuomareita ihan joka nurkan takana ole, joten olen tosi iloinen, että tällainen sattui juuri meidän ensimmäiselle ulkomaiselle näyttelymatkalle ja saatiin reissusta muistoksi titteli. Mäyrä on Tallinnan Voittaja 2016. Pakko se kai on uskoa.


Tiina tuli Vinskin ja Laikan kanssa hoitamaan Muusaa vuorokaudeksi. Tuhannesti kiitos siitä! Ilmeisesti heillä oli mennyt oikein hyvin, eikä Muusa ollut kuulemma edes huomannut, että en ollut paikalla. Se oli vuorokauden riehunut Vinskin kanssa. Kun palasin sunnuntai-iltana kotiin, näytti Muusa kasvaneen ihan hirveästi, vaikka se ei kyllä mitenkään voi olla mahdollista. Toinen korva tosin on noussut pysyvästi pystyyn! 

2 kommenttia:

  1. Onnea! Hienosti meni :b meidän pikku-poika kävi junnuissa hakemassa sen kuuluisan EH:n ja hyvän kokemuksen ;) Troy on kyllä kans näyttävä uros!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.