2. huhtikuuta 2016

Lihapullat mielessä

Tänään haimme Kiiran kanssa toisen ALO2 tuloksen Harri Laisilta. Tällä kertaa keräsimme 153 pistettä. Kiira oli todella iloisella tuulella. Jätin loppupalkan tyhmyyksissäni sillä tavalla, että Kiira näki, että laitoin ruokaa purkkiin, joten kehässä se ei ajatellutkaan muuta kuin niitä lihapullia repun luona. Tuloksena oli ylivireinen Kiira. Sitä tapahtuu harvoin. Mutta tällä kertaa minun superrauhallinen ja matalavireinen mammuttini tosiaan hosui ja äänteli. 

Nämä virheet olivat kuitenkin pieniä, eikä ykkönen niihin kaatunut vaan ihan vain siihen, että Kiira karkasi perään luoksetulossa. Sitä virhettä on tapahtunut treeneissäkin enkä siis sinänsä yllättynyt. Kiira karkaa perään heti jos on hieman epävarma. Nyt taisi "paikka" käsky tulla vähän oudolla äänensävyllä. Saimme harjoitusmielessä ottaa liikkeen kuitenkin alusta ja toisella kerralla Kiira ei enää karannut perään. 

Myös seuruussa oli ongelmaa. Itse asiassa ihan samaa ongelmaa kuin mölleissä pari viikkoa sitten. Kiira levisi käännöksissä ja kontakti tippui. Myös yleisöä kohti juokseminen levisi täysin. Tällaista ei tapahdu treeneissä juuri lainkaan, joten joko teen jotain eri tavalla kokeissa tai seuruu vain ei ole tarpeeksi vahva, että se toimisi sujuvasti kokeissa. Mietin myös että olisiko kuitenkin se ensimmäisten kokeiden mörkö jättänyt jälkensä seuruuseen.

paikalla makaaminen
10
Makasi oikein rauhallisesti. 
seuraaminen
En ole tyytyväinen. Samanlaista ongelmaa kuin mölleissä. Otti häiriötä vähän kaikesta eikä keskittynyt seuraamiseen.
estehyppy
9,5
Oikein kiva muuten, mutta perusasento oli huono ja koira jäi liian taakse. Taisi törmätä käteeni.
noutoesineen pitäminen   
9,5
Poikkeuksellisen hyvä! Pikkasen oli kuitenkin kapulan pyörittelyä, ja jos oikein kuulin, niin se myös marmatti hieman.
liikkeestä maahanmeno
9,5
Tuomari ei kommentoinut tästä mitään, mutta voisin veikata, että tavalliseen tapaan Kiira oli hieman hidas. 
luoksetulo
0
Lähti perään. Höh. Palauttamisen jälkeen normaali hyvä suoritus, mutta nollillehan se liike tietenkin meni.
kauko-ohjaus
9
Muuten okein hyvä, mutta Kiira marmatti taas turhautuneena parissa kohtaa. 
kokonaisvaikutus
8,5
Kiiralla oli loppupalkka mielessä ja oli tosi lähellä, että se karkaa sinne. Muuten se oli poikkeuksellisen iloisella tuulella.

Minun omat hermoni olivat myös paremmin kasassa tällä kertaa kuin viimeksi. Jännitin kyllä omaa suoritusta odotellessa, ja paikkamakuu on minusta aina aika kuumottava liike, mutta kun menimme suorittamaan yksilöliikkeitä, oli jännitys yllätyksekseni täysin kadonnut. Kiiran ilo tarttui minuun ja olin todella hyvällä tuulella. Minua ei myöskään ihan hirveästi harmittanut vaikka ykkönen jäi vain muutaman pisteen päähän. Olemme työskennelleet niin pitkään ja niin paljon sen eteen, että Kiira ei paineistuisi tai stressaisi kokeissa, joten koin itseni ihan voittajaksi, kun huomasin miten tajuttoman kivaa Kiiralla tänään oli. Kotimatkalla hain vielä Kiiralle palkinnoksi uuden mäyränpesän.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.