5. tammikuuta 2016

Vuoden ensimmäiset


Toissapäivänä kävimme vuoden ensimmäisissä treeneissä. Minä ja äitini vuokrasimme hallivuoron lopputalveksi, joten nyt meillä on lämmin paikka, jossa treenata kolmea koiraa. Juuri sopivasti tämä halli tulikin hankittua, sillä talvi on viimeinkin saapunut lumen ja pakkasen merkeissä. Pidän kyllä raikkaasta ja valoisasta talvisäästä enemmän kuin pimeästä tihkusateesta, mutta minun aivoni jähmettyvät, kun miinukset laskevat alle kymmenen. 

Näiden tulevien hallivuorojen suunnitelmana on, että Prinssi ja Samba tekevät pääasiassa arkijuttuja äitini kanssa, mutta myös minä pääsen treenaamaan niiden kanssa rally-tokoa ja noseworkia. Kiiran kanssa taas tehdään sitä mikä nyt sattuu olemaan sillä viikolla työn alla. Tällä hetkellä se on toko. Vuoden ensimmäisistä treeneistä jäikin tosi kiva fiilis. Moni asia onnistui hyvin. Seuruussa oli kiva ilme ja noutokapula pysyi suussa. 

Näissä merkeissä jatkoin tänään vuoden toisissa treeneissä. Nämäkin olivat hallissa mutta eri porukalla. Tällä kertaa tosin seuruu meni haahuiluksi. Noutokapulan pitäminen onnistui kuitenkin yhtä hyvin kuin edellisenäkin päivänä. Lähdin myös puutttumaan meidän uuteen paikkamakuuseen liittyvään ennakointiongelmaan. Kun Kiira huomaa, että ollaan asettumassa riviin muiden koirakoiden kanssa, se heittäytyy nykyään valmiiksi maahan, koska tietää kyseessä olevan paikkamakuu. Tänään tehtiin tätä niin että en pyytänytkään menemään maahan. Oli koira kyllä hämillään!


Treenien ohella olemme käyneet juoksemassa belgibestisten Vienan ja Maken kanssa. Tämä ulkoilu on tapahtunut kyllä todella kylmissä merkeissä pakkasen pyöriessä molempina päivinä siinä -15°C ympärillä. Kiirakin osoitti leikkien lomassa selviä palelemisen merkkejä. Se on ennen kestänyt pakkasta todella hyvin, mutta nyt se tuntuu palelevan heti, kun vähänkin pysähtyy. Etenkin etutassujaan se nostelee paljon. Ehkä sillä tosiaan on se nivelrikko ranteissa ja ranteisiin siksi käy kylmä niin kovasti. Ehkä niitä särkee?


Muuten vuosi on lähtenyt kivasti käyntiin. Olen suunnitellut useita treenejä, lenkkejä ja tapahtumia tammikuulle. Itse asiassa kalenteri alkaa pikku hiljaa täyttyä kaikenmaailman ideoista aina kesäkaudelle asti. Jää vielä nähtäväksi mikä kaikki tulee toteutettua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.