30. tammikuuta 2016

Pörröinen tynnyri


Sää on ollut melko kamala tällä viikolla, mutta minun ja Kiiran elämää oli alkuviikosta piristämässä kymmenen kuukauden ikäinen belgipoika, joten ulkoilu ei ollut ihan niin kamalaa kuin se olisi voinut olla. Make oli siis muutaman päivän hoidossa, koska Vienalla oli juoksut parhaimmassa vaiheessa. Smaug oli oikein nätisti. Sisällä se pääasiassa pötkötteli, mutta toki välillä leikki leluilla yksikseen tai hammasteli Kiiran kanssa. Ulkona se on aika vilkas kaveri, mutta se sopii Kiiran kanssa, sillä yksikseen Kiira ei oikein ota riehuakseen. Maken kanssa se kuitenkin painoi menemään sydämensä kyllyydestä loskahangessa.

Toissapäivänä Make palasi kotiin. Tänään kuitenkin kävimme Erican kanssa mätsäreissä. Mätsärit järjestettiin Vantaan ShowHau Centerissä ja oli muuten ihan käsittämättömän ahdasta. Mätsärit oli fiksusti porrastettu, mutta silti tilaa oli tosi vähän, kun isoja koiria oli noin kuusikymmentä. Kiira selvisi tungoksesta kuitenkin ihan hyvin. Pari kertaa se rähähti toiselle koiralle, kun koira tuli ihan iholle, mutta muuten se käyttäytyi oikein hyvin. 

Pääasiassa Kiira kuitenkin odotti autossa. Tyypillisen kiiramaisesti se kuitenkin keksi aikansa kuluksi kaikenlaisia omia temppujaan. Se esimerkiksi sujahti takaluukun verkon ohi (siinä on sellainen pieni rako) takapenkille ahmimaan paketin makkaraa. Arg. Yritä tässä nyt pitää tuon koiran painoa kurissa. Sen lisäksi se myös karkasi kerran Ericalta ja juoksi parkkipaikan läpi etsimään minua. Onneksi ei tarvinnut taas hävetä yhtään.

Kehässä se sentään käyttäyi hyvin. Tosin se muistutti enemmän vierivää tynnyriä kuin belgianpaimenkoiraa. Taisi vatsa olla aika täynnä sen makkaramäärän jälkeen. Olin myös edellisenä iltana kokeillut miltä se näyttää pestynä, föönattuna ja harjattuna. Vastaus on että pörröiseltä. Toki karva yön aikana laski aika paljonkin, mutta ottaen huomioon, että Kiiralla ei ole juuri lainkaan pohjavillaa tällä hetkellä, se näytti vielä tänäänkin aika pörröiseltä. Se oli kehässä siis pörröinen tynnyri. Ja sininen nauha tuli.

Kiiran karva on sterilaation jälkeen muuttanut laatuaan. Siitä on tullut pehmeämpää. Nyt kun meillä on ensimmäinen karvanlähtö takana, vaikuttaisi myös siltä, että Kiiralla on keskimäärin enemmän turkkia kuin ennen. Siitä ei tullut karvanlähdön aikana ollenkaan niin naku kuin yleensä. Jännityksellä odotan miltä se näyttää sitten, kun se on täydessä turkissaan.

Pörröinen tynnyri

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.