20. joulukuuta 2015

Kisoja harjoittelemassa


Valittelin vähän aikaa sitten, että toko tulee korvista ulos sekä minulla että Kiiralla, mutta en minä sitten tarvinnutkaan kuin viikon tauon. Nyt toko maistuu taas. Eilen jopa raahauduin treenaamaan kisaamista mölleihin. Ja olen kyllä tosi tyytyväinen Kiiraan. Pitkään treenin alla oleet asiat - kehätarkki, tuijottava tuomari ja perässä kävelevä liikkuri - menivät kaikki oikein hyvin. Juuri noita asioita me mölleihin mentiin treenaamaankin.

Kehätarkissa annoin Kiiran ensin haistaa tuomaria ja asetin sen sitten paikoilleen käsikohteelle. Tuomari sai tarkastaa juoksut ongelmitta. Taisi se kopelointi vähän jännää olla, mutta Kiira ei pyrkinyt väistämään vaan suoritti tehtävän niin kuin on opetettu. Tämän jälkeen tuomari vielä syötti namia Kiiralle, eikä Kiira epäröinyt hetkeäkään hakea niitä siltä, joten uskon kyllä treenin olleen ihan onnistunut.  

Kehässä seisovat tuomari ja liikkuri eivät ole olleet meidän suurimpia ongelmia, mutta kuitenkin jotain, jota on täytynyt treenata. Eilen Kiira kuitenkin keskittyi työskentelemään hyvin. Ainoastaan yhdessä vaiheessa, kun molemmat tulivat tosi lähelle taakse kävelemään, Kiira pöhähti kerran. Se loppui kuitenkin yhdellä luopumispyynnöllä. Koe tosin oli pahasti aikataulusta myöhässä, joten meidän suoritus tehtiin aika kovalla vauhdilla, eikä Kiiralla ollut liikkeiden välissä kamalasti aikaa saada mitään omia ajatuksia.

Kiira työskenteli muutenkin eilen tosi kivasti omalla vakavalla tyylillään. Palkkasin jokaisen liikkeen jälkeen, koska palkaton suoritus ei vielä ihan ole kisavalmis, ja halusin tehdä tästä mahdollisimman positiivisen kokemuksen Kiiralle. Pisteitä meille kertyi 149 ja sijoitus oli 6/8. Kaksi liikettä meni nollille ja muutama hajapiste lähti hitaista maatemenoista ja vinoista perusannoista. Tuomarina toimi Susanna Berghäll.

paikalla makaaminen
9
Jouduin antamaan kaksi käskyä lopun perusasennossa.
seuraaminen
9
Pari vinoa perusasentoa.
maahanmeno seuraamisesta
9,5
Liian hidas maatemeno.
luoksetulo
10
Inauksen vino perusasento.
noutoesineen pitäminen    
0
Ei suostunut ottamaan kapulaa suuhun ollenkaan.
kauko-ohjaus
9,5
Liian hidas maatemeno.
estehyppy
0
Käveli esteen läpi ja pudotti riman.
kokonaisvaikutus
9
Tuomari ei kommentoinut tähän mitään. 

Noutoesineen pitämisestä tullut nolla oli ihan odotettu. Liike ei ole vielä niin vahva kuin mitä sen pitäisi olla. Kiira ei ottanut kapulaa lainkaan suuhunsa. Samaa ongelmaa on näkynyt muissakin vieraissa paikoissa eli meillä on yleistäminen vielä vähän kesken. Estehyppy sen sijaan on yleensä ollut meidän vahvimpia liikkeitä. Tällä kertaa Kiira vain sai jonkin aivopierun ja käveli suoraan hypyn läpi. Kyseessä oli agilityeste, eikä sen näköstä hyppyä ole treenattu ihan hirveästi viime aikoina, joten ehkä Kiira vain meni sekaisin. Saimme kuitenkin treenin vuoksi tehdä hypyn heti uudestaan ja sitten suoritus menikin ihan normaalilla tavalla.

Tuomari ei kommentoinut paljoakaan meidän suoritusta, koska koe oli myöhässä ja halli saatava pian tyhjäksi. Esimerkiksi seuruusta en saanut mitään kommenttia. Oletan, että pisteet lähtivät vinoista perusasennoista, koska etenkin viimeinen pysähdys oli kyllä ihan mitä sattuu. Tosin Kiira ehkä myös seurasi hieman takana ja täyskäännöksessä se pääsi hieman leviämään. En ole ihan perillä alokasluokan seuruun pisteytyksestä, mutta olettaisin noiden olleen niitä tulokseen vaikuttaneita asioita, sillä muuten Kiira seurasi ihan kivasti. 

Olen kyllä tosi tyytyväinen suoritukseemme. Kiira käyttäytyi hyvin vuoroa odotellessa ja se ei reagoinut mitenkään jännitykseeni. Minulle jäi hyvin toiveikas fiilis reissun jälkeen. Ehkä me tosiaan jonain päivänä pääsemme kisakentille! Vielä on toki treenattava palkattomuutta ja hiottava liikkeitä. Tarvitsemme molemmat myös paljon lisää varmuutta noihin kisasuorituksiin, koska en halua joutua virallisissa stressaamaan yhtään sitä, että Kiira säikähtää tuomaria tai paineistuu koetilanteesta. Haluan ainoastaan keskittyä stressaamaan sitä menevätkö liikkeet hyvin. Onneksi meillä ei ole kiire minnekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.