30. syyskuuta 2015

Puputonta

Esmen poismenosta tulee kohta viikko. Se alkoi siis kuukauden alussa laahata takajalkojaan ja kellahdella liikkuessaan. Ensimmäisellä eläinlääkärikäynnillä tehtiin ortopedinen tutkimus, mutta koska mitään viittauksia murtumiin ei löytynyt, kokeilimme viikon kipulääkekuuria ja lepoa. Jos kyseessä olisi vaikka ollut jokin revähdys. 

Kipulääkekuuri ei kuitenkaan auttanut, Esme tuntui jopa menevän pahemmaksi, joten seuraavalla eläinlääkärikerralla kani meni röntgeniin. Sieltä sitten löytyikin epämuodostumia selästä. Jotta epämuodostumien laatu olisi selvinnyt tarkemmin, olisi selkää pitänyt tutkia lisää, mutta nyt eläinlääkäri epäili välilevytyrää tai ehkä jopa jotain kasvainmuutosta. Pari päivää asiaa pyörittelin, mutta totesin, että lopetus on paras vaihtoehto.

Tänään siivosin parvekkeen Esmen jäljiltä ja laitoin kanitavarat kaappiin. Ihan tosi kummallinen olo. En ole ollut puputon melkein viiteentoista vuoteen. Minun tekisikin ihan kamalasti mieli alkaa suunnitella toisen kanin ottamista, mutta ikävä kyllä pienessä yksiössäni on oikeasti aika huonosti tilaa pitää kania hyvin. Esmekin oli ihan liikaa parvekkeella omissa oloissaan.


Koko syyskuu on mennyt pääasiassa arkijuttujen parissa. Pari viikkoa onkin ollut treeneistä vähän taukoa, mutta sunnuntaina kävimme ihan Forssassa asti treenamassa tutulla porukalla. Kiira tekikin tauon jälkeen todella hienot treenit. Ilokseni olen myös huomannut, että voin jopa hieman palkata heittoleikillä ilman, että Kiira alkaa oirehtia ranteitaan. Täytyy silti muistaa olla sen kanssa maltillinen. 


Hajuhommat ovat ihan kohtalaisella mallilla. Yhdessä vaiheessa näytti siltä kuin Kiira ei osaisi enää mitään, kun se vain pyyhälsi hajuista ohi aivan kuin sillä olisi nenä tukossa, mutta nyt syksyn mittaan tilanne on taas parantunut. Onneksi! Kiira on nimittäin ilmoitettu Nose Work kokeisiin Ruotsiin parin viikon päähän. Hui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.