31. elokuuta 2015

Tokstokstoks


Kiiran kanssa on treenattua tokoa viime aikoina. Paljon. Niin paljon että nyt olen jo vähän ähkyssä. Toivottavasti tämä pienoinen kyllästyminen nyt menee ohi, sillä olin suunnitellut käyväni mölleissä viikonloppuna tekemässä ainakin pari liikettä. Ihan varmaa ei ole, että pääsen paikalle, mutta möllit tulisivat kyllä tarpeeseen. Kisamaisia treenejä on yksinään niin vaikea järjestää. 

Olen nyt alkanut ketjutella liikkeitä yhteen. Se menee yllättävän kivuttomasti - kaksi tai kolme liikettä peräkkäin sujuu ongelmitta. Kiira on onneksi sitkeä koira ja jaksaa painaa hommia palkattakin. Vielä en ole yrittänytkään tehdä koko suoritusta palkatta, koska monissa liikkeissä on vielä sen verran hiomista, että ne eivät kestä ketjussa.

Treenattavat asiat meillä ovat seuruun käännökset, paikkiksen etäisyys, kaukojen ennakointi ja kapulan pitäminen. Nämä ovat aika pieniä juttuja ja vaativat vain pientä hiomista. Sen sijaan kehätarkkitreeni ja liikkuriin siedättäminen ovat edelleen täysin kesken. Myös vireongelma meillä on vähän palannut nyt kun en enää palkkaa pallolla.

Vaihtelun vuoksi Kiira on myös opetellut merkin kiertämistä ja ruutuun menemistä. Ensimmäinen sujuu hyvin, jälkimmäistä olen tehnyt vain pari kertaa. Merkki kierretään edelleen hitaasti löntystellen, mutta Kiira irtoaa sinne pitkältä, joten olen ihan tyytyväinen näihin alkeisiin. Ruutua taas lähdin opettamaan ensin sheippaamalla, mutta taidan nyt siirtyä kosketusalustaan, sillä sheippaamalla sain vain ruutunauhaa kohteena käyttävän koiran. Totesin että taidan päästä alustaa käyttämällä helpommalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.