11. elokuuta 2015

Ruokintamietteitä


Viime päivinä ajatukseni ovat olleet Kiiran ruokinnassa. Näin steriloinnin jälkeen jotain muutosta ruokavalioon on oletettavasti tehtävä jotta paino ei lähde nousemaan Yksi eläinlääkäri on arvioinut Kiiran ihannepainoksi 24,5 kiloa ja toinen 23,5 kiloa. Totuus on siis varmasti jossain tässä välissä. Lihaskunnosta riippuen. Viikko sitten vaaka näytti Kiiralle 24,1 kiloa.

Ihan helppoa ei muuten ole ollut lähteä miettimään kuinka ruokinnasta saisi kevyempää. Annoskoon pienentäminen on toki aina vaihtoehto, mutta se on jo nyt niin minimaalisen oloinen, että pahaa tekee pienentää lisää. Siksi näin alkuun kokeilen vain saada ruoasta kevyempää syöttämällä kevyempää (korkea proteiiniprosentti, matala rasvaprosentti) nappulaa. Pienennän annosta sitten, jos näyttää siltä, että koira lihoo.
 
Kiira on siis ollut minulla jo pitkään sekaruokinnalla, josta 80 % on lihaa, kalaa, rustoja, luita tai sisäelimiä ja 20 % nappulaa. Tämä ensinäkin siksi, että nappula on niin helppo treenatessa ja toiseksi siksi, että Kiiran vatsa toimii paremmin, kun se saa hieman kuitua. Tähän asti olen tosin syöttänyt nappulana vähän mitä sattuu. Nyt ostin pussin Acanan Fit & Light nappulaa kokeiluksi ja toistaiseksi se näyttäisi maistuvan Kiiralle erinomaisesti.

Olen myös metsästänyt Kiiralle ranteita tukevia ravintolisiä. Nyt minulla on käytössä Doilsin Omega-3 kalaöljy (EPA, DHA, ETA) ja Eclipsen glukosamiinijauhe (glukosamiini, inuliini, hyaluronihappo). Jälkimmäiseen en ole erityisen tyytyväinen. Kun tämä glukosamiinipurkki loppuu, ostan seuraavaksi sellaista jauhetta, jossa on myös mukana MSM ja kondroiittisulfaatti, eikä mitään ihmeellistä suolistoa auttavaa inuliinia.

Muuten Kiiran kanssa palataan pikku hiljaa normaaliin arkeen. Leikkauksesta on tänään kaksitoista päivää ja Kiira on toipunut erinomaisesti. Haava on umpeutunut kivasti, eikä Kiira ole siitä juurikaan kiinnostunut, joten kauluriakaan ei enää tarvita. Ei se kauluri kyllä Kiiraa kamalasti vaivannut. Se oli sen mielestä vain hieman erikoinen kaulapanta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.