24. elokuuta 2015

Lammaskoulutusta

Bää! Eilen vietin ihanan päivän pehmeän villan ja keltaisten silmien keskellä. Olin koirakoulu Vision järjestämässä lammaskoulutustilaisuudessa, jossa tarkoituksena oli harjoitella siedättämisen periaatteita lampailla ja kokeilla lammaskoulutusta ihan muutenkin. Ehdollistimme sorkkien koskettelua ruokaan, opetimme lampaita laittamaan päätään riimun läpi ja lopuksi pääsimme harjoittelemaan kohdetyöskentelyä. 

Viime kuussa kävin kouluttamassa kanoja ja nyt kävin kouluttamassa lampaita. En ole perustamassa maatilaa (vaikka se kyllä on yksi ikuisia lapsuudenhaaveitani) mutta eri eläinten kouluttaminen on avartavaa. Lampaisiin en olekaan koskaan aikaisemmin tutustunut muuten kuin ihailemalla niitä aidan takaa. Yllätyinkin hieman siitä miten sosiaalisia rapsuttelukavereita ne olivat.


Asiasta toiseen... ostin pari päivää sitten Helena Telkänrannan uuden kirjan Millaista on olla eläin? ja se on osoittautunut erinomaiseksi. Vielä en ole saanut luettua sitä loppuun, mutta pari ensimmäistä lukua on kahlattu läpi, joten olen saanut kohtalaisen hyvän kuvan kirjasta. Se on kivasti kirjoitettu esitys uusimmista koiratutkimuksista. Kiira suosittelee!

3 kommenttia:

 1. En tiennytkään, että tuollaisia koulutuksia on olemassa! Mielenkiintoista. Itse en tiennyt lampaista mitään, ennen kuin meille sellaisia tänä kesänä muutti ja itse yllätyin myös kovasti niiden sosiaalisuudesta. Etenkin yksi karitsoistamme tulee oikein kerjäämään rapsutuksia. Myös iso ylläri oli niiden mallioppiminen, kyseinen karitsa on ottanut mallia koiramme käytöksestä (esim. nousee ihmistä vasten kerjätessään ruokaa, hirveän hyviä tapoja tuo göötti opettaakin!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Oho. Postin kommenttini. Noniinsiis...

   Aww. Kartis luulee olevansa göötti. :3 Mallioppiminen on kyllä jännä juttu. Kiehtovaksi se menee etenkin sitten kun sitä tapahtuu eri lajien välillä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.