11. heinäkuuta 2015

Vauhdissa taas

Smaug, Kiira, Viena, Harmi, Barbi, Pinkki ja Juttu


Kiiran kolme viikkoa lepoa tuli täyteen viime viikolla, ja ohjeiden mukaan liikunta pitäisi aloittaa varovasti, joten sitä olemme nyt hieman yrittäneet. Kanakurssin jälkeen olemme vain lenkkeilleet rauhallisesti metsässä ja leikkineet hieman kiharoidden kanssa. Kiira on kyllä edelleen jotenkin ihan täynnä patoutunutta energiaa. Kaikkein haastavinta on ollut treeneissä, sillä Kiira ei yhtään malta olla tauolla. Esimerkiksi eilen, kun kävimme treenaamassa belgikavereiden kanssa, se ei rauhoittunut ollenkaan. Belgikavereiden blogit tässä ja tässä.

Muuten arkeen kuuluu edelleen ihan tavallista. Tänään kävimme pitkästä aikaa mätsäreissä, koska ajattelin ilmoittaa Kiiran syksyksi näyttelyyn tai pariin, joten halusin nähdä missä kunnossa Kiiran kehäkäytös on. Hyvässähän se. Vähän tuomari oli jännittävä, mutta muuten tutun handlerin kanssa kehäkettuilu oli yhtä hännänheilutusta, joten olen oikein tyytyväinen. Tuomarin ujostelukin oli selvästi vain tottumattomuutta pitkän ajan jälkeen.

Pari viikkoa sitten meillä oliElsa päivähoidossa. Se oli hauskaa vaihtelua. Samalla huomasin kuinka kovasti kaipaankaan itselleni jo toista koiraa. Kiiran ja Esmen kanssa on vain ihan liian hiljaista. Kovaan pentukuumeeseeni ei auta ollenkaan se, että lähipiiri on niitä täynnä. Erilaisai ihania pieniä naskalihampaita. Äää! Sitä paitsi Kiira on selvästi onnellisempi, kun sillä on koirakaveri, johon tukeutua vaikeissa tilanteissa. Kiira on rohkeampi aina silloin kun kiharat ovat minulla hoidossa. Olisi siis oikeasti jo korkea aika toiseen koiraan. Ehkä minä vielä...


Unohdin muuten mainita edellisessä postauksessa, että Kiiralta tosiaan kuvattiin ranteiden lisäksi olat, kyynärät ja lonkat. Niistä ei löytynyt mitään ihmeellistä. Ortopedi myös lausui perustarkin ohessa polvet normaaleiksi. Verikokeetkin otettiin ennen kipulääkekuurille ryhtymistä eikä niistä löytynyt mitään ihmeellisyyksiä. Myös kilprauhasarvot olivat normaalit.

Myös Prinssi on käynyt eläinlääkärissä. Sillä on nyt kuukauden päivät ollut ongelmia sukuelintensä kanssa. Siitin ei palaudu esinahan alle normaalisti. Sitä lähdettiin eläinlääkäriin tutkimaan, mutta kauheasti emme kyllä viisastuneet. Jostain syystä penis on kai jotenkin ärtynyt, eikä siksi palaudu normaalisti, joten kokeilemme nyt pari viikkoa palauttaa sitä esinahan alle liukuvoiteella. Jos tilanne ei siitä rauhoitu niin sitten ei auta kuin lähteä lisätutkimuksiin.

Samalla reissulla kuunneltiin Prinssin sydän. Vuosi sitten havaittu sivuääni oli sen verran selkeä, että eläinlääkäri kehotti varmuuden vuoksi ultraamaan sydämen. Sen me sitten teimme, ja onneksi teimme, sillä saimme aivan loistavia uutisia. Sydän on täysin normaali. Ilmeisesti lievistä sivuäänistä melko moni on tällaisia ns. fysiologisia sivuääniä eli eivät johdu mistään sairaudesta vaan sydämen rakenteesta. Tai jotain. Joka tapauskessa Prinssi on terve ja se on tärkeintä.


Jos joku ei vielä ole huomannut, niin meillä tosiaann on instagramtili. Sinne minä päivittelen kännyräpsyjä ja pikakuulumisia. Kannattaa seurata jos tykkää instagramfiltereistä ja Kiiran naamasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.