25. heinäkuuta 2015

Sampsoniitti hommissa


Minun Nose Work intoni on levinnyt Kiirasta kiharoihin. Prinssi ja Samba ovatkin osoittautuneet oikein eteviksi hajukoiriksi. Etenkin Samba on yllättänyt meidät kaikki. Sen keskittymiskyky on yleensä ihan olematon ja sen motivoiminen on todella vaikeaa, mutta tämä jostain syystä on lähtenyt sujumaan ongelmitta. Samba onkin osoittaunut olevansa paljon Kiiraakin nopeaoppisempi. Muutamassa kuukaudessa se on melkein Kiiran tasolla etsinnöissä.

Samba tajusi purkkiradan hetkessä ja etsinnän lähtivät sen jälkeen sujumaan kuin luonnostaan. Aluksi sillä oli hieman ongelmia keston kanssa. Se ei jaksanut keskittyä tekemiseen kuin muutaman sekunnin. Jos hajua ei löytynyt, se tuli luokseni haukkumaan. Kyllä se edelleen tekee tätä silloin tällöin, mutta paljon harvemmin nykyään, kun vain muistan vaikeuttaa piiloja maltillisesti.

Palkkaaminen aiheuttaa myös hieman harmaita hiuksia minulle. Sambasta ei oikein koskaan tiedä suostuuko se syömään palkkanamiaan tai innostuuko se leikkimään. Se saattaa syödä namin kahdella ensimmäisellä toistolla, mutta kolmannella toistolla se ei yhtäkkiä haluakaan ruokaa. Joskus on monta toistoa peräkkäin niin, että en saan Samia palkattua oikein millään. Silti se edistyy koko ajan, eikä into tekemiseen ole vähentynyt. Lepertely on ainoa palkka, josta Samba ilahtuu joka kerta - se vain tuntuu jotenkin niin vähäiseltä. Voiko se tosiaan työskennellä pelkkien kehujen ja huomion eteen?

Samban ilmaisussa on myös vielä treenattavaa. Videolla näkyy, että kehuin Sambaa liian nopeasti, eikä se ihan malttanutkaan istua. Pyysin sitä sitten vielä istumaan ennen kuin lähdin tulemaan kohti. Aika paljon Samba tekee tuota, että se istuu minua kohti ja kauaksi hajunlähteestä, enkä minä siis oikein tiedä mitä se ilmaisee. Kerran se jopa hajun löydettyään käveli suoraan eteeni istumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.