24. kesäkuuta 2015

Onneksi on Nose Work


Sairaslomalla on tylsää, mutta onneksi voi kuitenkin treenata Nose Workiä. Kiira alkaa olla tässä jo todella etevä. Olen yrittänyt vaikeuttaa piiloja laittamalla hajua poikkeuksellisen korkealle tai piiloon esineiden sisään, mutta kaiken Kiira tuntuu löytävän. Korkeita piiloja tosin voisi vielä treenata enemmän. Jos nokka ei neljällä jalalla seistessä yletä hajuun, Kiira ilmaisee hetken ihmettelyn jälkeen kohdan, jossa haju on sen mielestä voimakkaimmillaan. Haluaisin Kiiran kuitenkin nousevan rohkeammin takajaloilleen ilmaistakseen hajunlähteen.

Viimeisissä yhteistreeneissä kesäkuun alussa teimme kisamaisen treenin, joka meni Kiiran osalta loistavasti vaikka se oli ensimmäinen kerta, kun koskaan tein kaikki viisi (hajutesti, laatikkoetsintä, sisäetsintä, ulkoetsintä ja autoetsintä) rataa peräkkäin. Sille ei tuottanut mitään ongelmia vaihtaa etsintäalueelta toiselle. Kiira löysi kaikki piilot maksimiajan reippaasti alittaen. 

Ainoastaan ulkoetsinnässä meni hieman kauemmin. Etsintäalueena oli kymmenen metrin pituinen seinä. Haju oli piilotettu maan tasalle yhden oven alle. Kiira pörräsi ensin minuutin tutkien aluetta seinän edessä, ja vasta kun ohjasin sen haistelemaan itse seinää tarkemmin, osui haju sen nenään. Seinä oli selvästi sen melestä outo piilo.

Myös Samba on päässyt kokeilemaan lajia ja yllätyksekseni se on siinä erittäin hyvä. Samballa on huono keskittymiskyky, eikä sitä ole kovin helppo motivoida, mutta vaikka se ei jaksakaan tehdä kuin muutaman toiston ja sylkee suurimman osan nameista ulos suustaan, se on silti edistynyt. Samba osaa jo erotella hajun muutamasta purkista ja etsiä hajun muutaman neliön tilasta.

Minulla olisi ollut Sambasta videoita, mutta ne ikävä kyllä jäivät pari päivää sitten hajonneen puhelimeni syövereihin. Siksi saatte tähän loppuun videon Kiirasta. Videolla yksi hyvin mennyt etsintä porukoiden takapihalta muutaman viikon takaa. Aikakin on erinomainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.