10. toukokuuta 2015

Ratatreenit

Lauantaina treenattiin Jennin ja Elsan kanssa rally-tokoa. Koska Jenni oli aktiivinen ja rakensi radan, kokeilin Kiiran kanssa tehdä vähän ratapätkää etäpalkalla, mutta ei siitä oikein tullut mitään. Olen vasta tänä talvena opettanut Kiiralle, että palkka saattaa tulla kentän laidalta, eikä aina vain minun taskustani. Ja jostain syystä se kentän laidalle jätetty nappula on ihan järkyttävästi paremman makuinen kuin se kädestä tarjottu nappula. 

Joka tapauksesta oli selvästi liian aikaista liittää namikuppi rataan. Palkka oli vielä poikkeuksellisen herkullista raakaa maksaa. Kiira oli haljeta innostuksesta, karkasi purkille jokaisesta vähänkin vapautusta muistuttavasta eleestä ja teki kaikki pyytämäni liikkeet muutamalla ylimääräisellä pompulla. Sinänsä kiva ongelma, että koira on liian innokas, mutta täytynee vielä treenata tuota namipurkkia lisää, ennen kuin rupean liittämään sitä yhtään mihinkään.

Ratatreeneissä tuli myös muistettua se, että minähän en tietenkään osaa suorittaa ralliratoja. En ole koskaan sitä tehnyt. Kävelen kylttejä päin, suoritan spiraalin väärästä suunnasta ja pysähdyn keskelle rataa ihmettelemään mitä olenkaan oikein tekemässä. Jos koskaan tahdon kisata Kiiran kanssa, minulla on todella paljon opeteltavaa. 

Lopuksi tein vähän seuraamista molemmilla puolilla ja ne menivät oikein kivasti. Myös puolenvaihtoja tuli tehtyä sen verran, että huomasin takaa kiertämisen ja jalkojen välistä pujottelun sekoittuvan. Ärsyttävä laji kun pitää tehdä niin hemmetisti ärsykekontrollitreeniä. Oikeanpuolen seuruusta on kuvatodistettakin. Ihan noin tiivis se ei aina ole, eikä tarvitsekaan olla, mutta kontakti ei tainnut pudota kertaakaan.


Myös Prinssi oli mukana näissä treeneissä. Se harjoitteli ainoastaan perusasentoja eri kulmista ja pieniä askelsiirtymiä. Prinssi on siitä huvittava opetettava, että se tekee sitä mistä viimeksi on vahvistettu, eikä helpolla muuta käytöstään. Viimeksi olemme treenanneet vauhdikasta maatemenoa liikkeestä, joten kaikki oli treeneissa maahanmenoa Prinssin mielestä.

4 kommenttia:

  1. http://valkoisetpaimenet.blogspot.fi/2015/05/top-8-lemppariblogini.html

    Laitoin teidätkin top 8 blogilistalleni ja kuulutte myös blogin sivupalkissa oleviin lemppareihin. Lyhyen arvostelunkin tein Hyvää tulevaa kesää sinne ja Kiiralle rapsut! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.