20. maaliskuuta 2015

Rojuja penkomassa

Viikko sitten sunnuntaina olimme porukoillani syömässä niin kuin joka sunnuntai. Kiira pitää tuosta viikottaisesta rutiinista ihan hirveästi, sillä paikalla on aina vanhempieni lisäksi veljeni tyttöystävineen, joten rapsuttajia riittää. Tuolla kerralla tosin en antanut sen pelkästään kerjätä rapsutuksia vaan rakensin takapihalle ulkoetsintäradan. 

Tämä onkin ensimmäinen kunnollinen ulkoetsinäharjoitus jonka olen Kiiran kanssa tehnyt. Raahasin keskelle pihaa kaikenmaailman rojua. Takapihalta löytyi kaikenlaisia lautoja, ruukkuja, aitoja ja jopa pari vanhaa palaa ränniä. Otin mukaan myös pyörän. Sitten vain eukalyptukselta haisevaa pumpulipuikkoa piilottamaan. Tein yhteensä viisi piiloa, joista videolla on se, joka osoittautui Kiiralle vaikeaksi. On muuten todella vaikea arvata etukäteen pitkä piilot tulevat olemaan koiralle vaikeita. Kuvittelin, että tämä pyöräpiilo olisi yksi helpoimmista, mutta ilmeisesti siinä kohtaa tuuli siirsi hajua niin, että sen paikantaminen oli vaikeaa. Kiirahan meni monta kertaa hajunlähteen ohi. Myös häiriöllä oli varmasti paljon tekemistä asian kanssa - videon alussahan näkee kuinka Kiira haukahtaa takaisin naapurin laumanvartijalle.

Muita piiloja oli ränni, pöytä, kastelukannu ja katoksessa roikkuva lyhty. Näistä kuvittelin vaikeimman piilon olevan tuo lyhty, sillä se oli suoraan koiran yläpuolella, eikä Kiira siis pystyisi koskemaan siihen kuonollaan. Mitä vielä! Tämä osoittautui yhdeksi helpommista. Kiira pyöri hetken lyhdyn alla miettien miten sen ilmaisi, katsoi minua kysyvästi ja meni sitten maahan. Harmittaa vieläkin, että silloin ei ollut kuvaajaa, mutta onneksi siitä on valokuvaustodistetta.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköstä ku koira ilmaisee. Tätä nose workia pitäs meijänki testata joskus, vaikuttaa hauskalta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.