14. maaliskuuta 2015

Erilainen koiranäyttelijä


Esmestä tulee tähti. Ainakin melkein. Se osallistuu Koirakoulu Vision koiranäyttelijäkurssille poikkeustapauspupuna. Siellä Esme pääsee tutustumaan erilaisiin häiriöihin ja minä pääsen harjoittelemaan yleistämistä ja siedättämistä. Aluksi minua hieman mietitytti miten Esme reagoi uuteen paikkaan, mutta heti kun avasin kantokopan luukun, lähti se tutkimaan koulutustilaa iloisesti pomppien. Se ei kyllä pelkää mitään.

Esmelle kuuluu siis oikein hyvää. Tosin Kiiran ja Esmen suhde on pienessä kriisissä. Esmen hormonit hyrräävät, ja se on päättänyt, että sen ja Kiiran on aika hankkia lapsia. Kiira on eri mieltä. Itsepäisenä Esme ei kuitenkaan jätä Kiiraa rauhaan vaikka Kiira kuinka yrittää käskeä sitä menemään pois. Kiira on todella kärsivällinen pupun kanssa mutta olen jo nähnyt muutamia irvistyksiä ja kuullut muutamia murahduksia - joita kani ei tietenkään ymmärrä.

Valittelin tätä samaa ongelmaa melkeinpä tasan vuosi sitten postauksessa Esme on rakastunut. Silloin eristin eläimet toisistaan, keksin kanille lisää muuta tekemistä ja Esme rauhoittuikin aika pian. Nyt minulla on paljon vähemmän tilaa kuin ennen, joten eläinten pitäminen erillään on melko vaikeaa. Onneksi ilmat alkavat olla sen verran lämpimiä, että päivisin Esme voi ehkä olla parvekkeella. Toivon myös lisääntyneen koulutuksenkin väsyttävän sitä. Tosin toistaiseksi sillä on tuntunut olevan päinvastainen vaikutus.

Loppuun vielä erittäin huonolaatuinen video Esmen treeneistä. Tietenkin Esme treeaa parhaiten juuri pimeään vuorokauden aikaan. Joka tapauksessa videolla tehdään alustalle menemisen alkeita. Kohta pitäisi varmaan nostaa kriteeriä niin, että koko kani menee alustalle, mutta toistaiseksi hiirimaton luokse meneminen on riittänyt. Videon taustalla Kiira odottaa vuoroaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.