11. helmikuuta 2015

Pöllöilyenergiaa

Olen kummallisen käytöksen edessä. Kiira on outo. Nyt muutaman päivän (virtsatietulehduksen aikana) se on käyttäytynyt poikkeuksellisen levottomasti. Se astuu kaikkea, haukkuu huomiota ja hyppii päälle, mutta samalla se on hyvin väsynyt, eikä jaksa oikein keskittyä mihinkään. Se nukkuu paljon. Onneksi. Koska silloin kun se ei nuku, se käyttäytyy ihan pöllösti.

Kyllä minäkin käyttäytyisin oudosti, jos olisi jatkuvasti pissahätä, mutta lääkkeiden olisi pitänyt jo auttaa. Sitä paitsi virtsaamistahti ei ole ulkona enää mitenkään tavallista tiuhempi. Ehkä antibiootit väsyttävät sitä ja se siksi käyttäytyy kuin yliväsynyt kakara sokerihumalassa. Onneksi kymmenen päivän antibioottikuuri on ohi viikonloppuna. Katsotaan rauhoittuuko Kiira sitten.


Olen yrittänyt kanavoida tätä pöllöilyenergiaa temppujen tekemiseen. Meillä on ollut työn alla monet syviä lihaksia ja tasapainoa kehittävät temput kuten kurreasento, kumartaminen, peruuttaminen ja erilaiset pyörimiset. Ostin pari päivää sitten tasapainotyynynkin tätä varten. Kiiran taju omasta kropastaan on vähintään yhtä huono kuin minun. Ja minä sentään menetän tasapainoni välillä suoralla tielläkin.

En oikein tiedä mitä opettaisin tuolla tasapainotyynyllä. Ideoita? Nyt olemme tehneet sillä pääasaissa pyörimistä niin, että etutassut ovat alustalla ja takapää pyörii alustan ympäri. Se meni hyvin, sillä se on vanha temppu, jolla seuruun käännöksetkin on opetettu. Takatassutargetina tämä tasapainotyyny oli taas ihan liian vaikea, sillä Kiiralla ei ole mitään tajua siitä, että sillä on takajalat. Aloitin takatassutreenit helpommasta matolle peruuttamisesta.

Kurreasento on yksi sellainen liike, jota en uskonut Kiiran ikinä oppivan, mutta nyt meillä on siinä parin sekunnin kesto. Tähän muutamaan sekuntiinkin pääseminen on ollut monen viikon tulos, Ilmeisesti asentoon tarvitaan jotain sellaisia lihaksia, joita muuten ei tule juurikaan treenattua, sillä aluksi asento oli Kiiralle todella vaikea. Nyt se kuitenkin pysyy sen muutaman sekunnin huojumassa tuossa asennossa ja kaatuu sitten kumoon johonkin suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.