1. tammikuuta 2015

Vuosi vaihtui

Minä ja Kiira vietimme uudenvuoden ihan parhaassa seurassa yhteisten bestistemme kanssa. Tiina ja Erica tulivat koirineen porukoilleni piiloon ilotulituksia. Porukoilleni siksi, koska siellä ei ole naapurostossa lapsia, nuoria tai muita mölyapinoita, joten siellä on hiljaisempaa kuin yhdenkään meidän kolmen kotona. Kiirakin selviytyi pahimmasta paukkeesta ilman mitään maailmanlopun säikkyilyä. Se tarkkaili uuttavuotta sängyn alta.

Silti Kiira pelkää ilotulituksia joka vuosi enemmän ja enemmän. Itse asiassa muuton jälkeen Kiira on alkanut muutenkin reagoida selvästi enemmän kaikenlaisiin paukahtaviin ääniin. Ehkä koska laumassa ei enää ole muita koiria joista ottaa mallia ja tukea. Tosin ääniarkuudella myös on tapana pahentua iän myötä. Onneksi Kiira vielä toistaiseksi säilyttää toimintakykynsä pelottavissa tilanteissa ja hakeutuu ainoastaan turvalliseksi kokemaansa paikkaan torkkumaan. Alla Tiinan uudenvuoden kuvat.


Tulimme yöksi Ericalle ja täällä olemme edelleen tänään. Päivä on kulunut vuoden 2015 koirasuunnitelmia tehdessä. Mitään virallisia tavotteita en ajatellut asettaa meille tänä vuonna, mutta on minulla silti suunnitelmia tai ainakin jotain kutinoita tulevaa varten. Ensi tiistaista lähtien minulla on hallivuoro kavereiden kanssa, joten omatoimitreeneihin tulee jotakin säännöllisyyttä.

Tosin en tiedä mitä tuossa hallissa oikein treenaan. Varmaan tokoa, koska vaikka tänä vuonna olemme kokeilleet sekä frisbeetä että agilityä, eivät ne ihan taida olla minua varten. Liikaa vauhtia. En ehdi ajatella. Me kuljemme Kiiran kanssa sellaisella tasaisella dieselmoottorilla - ei mitään nopeita vauhdinmuutoksia. Toko tuntuu edelleen kaikkein eniten omalta lajilta ja villeissä unelmissani kokeilen kisaamista tänä vuonna - mutta se luultavasti tapahtuu sääntömuutosten jälkeen jos on tapahtuakseen. 

Päällimmäisenä mielessäni on kuitenkin nenätyöskentely. Viime vuonna tuli loppukoetta lukuun ottamatta suoritettua eläinkoulutuskeskuksen hajutyöskentelyopinnot ja käytyä tunnistusetsintään liittyvät kurssit JobsforDogsilla ja aloitettua eläinkoulutuskeskusken treeniryhmässä NoseWorkin opiskelu. En oikein tiedä mistä jatkaisin ensimmäisenä tänä vuonna. Tunnistusetsintä on ihan järkyttävän mielenkiintoista, mutta Kiirasta ei ole pelastuskoiraksi, joten tavotteiden puute vähän latistaa lajin hohtoa. Varmaan siis koulutan ensin NoseWorkin kisakuntoon. (NoseWork on pikku hiljaa pohjoismaihin rantautuva etsintäharrastus. Klik!)

Luultavasti Kiiran kanssa myös jatketaan tänäkin vuonna uusien lajien kokeilemista. Ainoana koiranani se joutuu ilmeisesti kokeilemaan kaikkia koiraharrastuksia joita maa päällään kantaa. Siihen se on kyllä ihan maailman paras koira. Sillä ei ehkä ole maailman parhaat kisahermot (niin kuin ei omistajallaankaan) eikä se syty kovinkaan nopeasti (niin kuin ei omistajansakaan) mutta se on aina aina aina valmis tekemään töitä. 

Ehkä minä taas aktivoidun bloginkin kanssa tänä vuonna. Vuosi 2014 oli vuoteen 2013 verrattuna hyvinkin hiljainen. Uutta ulkoasuakin voisi kehitellä, sillä tämä nykyinen on ollut vaiheessa ikuisuuden, kun en ole jaksanut tehdä sitä loppuun. Eikös minulla ole ollut tämä sama keskeneräinen ulkoasu koko viime vuoden? Kertonee jotakin blogiaktiivisuudesta. Hyvää uutta vuotta mukana pysyneille lukijoille joka tapauksessa!

7 kommenttia:

 1. tiina ja erica on best :---------D ja munaleipä

  VastaaPoista
 2. Toi on kyllä ikävää, jos koira pelkää paukkuja, mutta onneksi niitä on vain kerran vuodessa :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  ajattelin vain kun sinulla on niin ihana blogi että olisikos mahdollista semmoinen
  että seuraisit minun koira blogiani ja minä sinun:) seuraan takaisin heti kun seuraat minua mikäli tämä sopii:)
  ---> http://jellonat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta en seuraa blogeja vain saadakseni itselleni lukijoita. :) Nopealla vilkaisulla blogisi vaikuttaa kyllä oikein lupaavalta. Kirjoittele lisää niin kyllä niitä lukijoita alkaa ilmaantua!

   Poista
 4. Meiltä saa aina lainaan koiria, jos tarvitsee johonkin treeniin. Löytyy 4 erilaista :D Yksi aivan uskomattomalla vimmalla uusiin asioihin innostuva, yksi varma suorittaja ja kaksi superahnetta, toinen ei niin hyvällä älyllä varustettu ja toinen melkoisen äykäs ja peräänantamaton.. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.