21. tammikuuta 2015

IhmelaatikotVideolla Kiira etsii eukalyptusta laatikoista. Laatikkoetsintä on yksi Nose Work osa-alueista.  Se on Kiirasta todella kummallista ja yllättävän vaikeaa. Ajattelin, että purkkirataan tottunut koira hoksaisi tämän nopeasti, mutta ilmeisesti laatikot ovat niin isoja, että Kiira ei miellä niitä purkeiksi. Sen sijaan sen oli aluksi vaikea tajuta miten laatikkoetsintä eroaa sisäetsinnästä. 

Nyt ongelmana on vain se, että Kiira kuvittelee, että sen täytyy kertoa missä kohtaa laatikkoa haju on. Se ei vielä tajua mennä maate heti kun oikea laatikko on paikannettu. Se siis yrittää avata, kääntää ja rikkoa laatikoita päästäkseen hajuun käsiksi. Pahimmasta laatikoiden viskomisesta ja kantamisesta päästiin onneksi nopeasti eroon, mutta videolla näkyy yhä jäänteitä siitä.

Kuten videolla olevista pöksyistä voi päätellä, Kiiralla alkoi juoksut viime viikolla. Se on vaikuttanut sen motivaatioon hieman, mutta olen silti ihan tyytyväinen, että se juoksuu nyt, eikä myöhemmin keväällä. Nyt ei sentään ole maailman huonoin väli juosta. Alan ehkä pikku hiljaa oppia koska tuo juoksee ja tajuan olla ilmoittamatta sitä kaikenmaailman pippaloihin juuri sille ajalle. Kiiralla näyttäisi olevan hyvin tasainen kahdeksan kuukauden juoksukierto. Se ei myöskään juuri tiputa, joten pöksyjä ei tarvita missään muualla kuin halleissa, joissa on pöksypakko. 

Tammikuu on muuten alkanut rauhallisesti. Kiira on käynyt leikkimässä tyttökavereiden kanssa (kuvissa Viena, Laika ja Aava) ja sen lisäksi joka tiistai meillä on halli vuokrattu sisätreenejä varten. Edelleen olemme myös eläinkoulutuskeskuksen haisteluryhmässä. Muuten on ollut aika rauhallista. Olen yrittänyt tutustua tokon muuttuviin sääntöihin ja miettinyt pitäisikö rally-tokoa jatkaa. Näyttelyissäkin olisi kiva käydä tänä vuonna kerran tai pari. Tiedän Kiiran nyt pudottavan karvansa - se tekee sen aina juoksujen jälkeen - mutta loppukesälle voisi miettiä jotain. 

2 kommenttia:

 1. Mun on ollu jo kauan mielessä, että meidän pitäs kans tehdä jonkunlaista esineidentunnistusta, mutta se on jotenkin vain jäänyt!

  Häntä heiluu ja koiralla on kivaa. Niin kivaa katsottavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Kivaa on vaikka nokka jääkin jumiin laatiikkoon. :P

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.