9. elokuuta 2014

Yellow Lipton koiria

Viime aikoina Kiiran työskentely hajupurkeilla on edistynyt. Nyt tee löytyy erilaisten häiriöhajujen joukosta ja se ilmaistaan menemällä makaamaan. Virheilmaisua tulee edelleen satunnaisesti. Yleensä treenin alussa. Eläinkoulutuskeskuksen loppukoe on syksyllä ja siihen mennessä pitäisi päästä noista virheistä eroon. Vieolla kuitenkin yksi täysin onnistunut neljän toiston sarja.Kouluhommat vaativat myös jonkin sortin käytännön työn. Itse en jaksanut vetää mitään aiheeseen liittyvää kurssia, joten meikä menee projektikoirilla. Niitä pitäisi olla vähintään kolme. Valitsin lähipiirin koirista Samban, Laikan ja Neiran. Olen myös pyöritellyt mielessä neljättäkin, koska joku ihan vieras koira olisi mielenkiintoinen kokeilu, mutta ihan käytännön syistä olen pysynyt näissä läheisten koirissa.

Samban kanssa on tehty hajuhommia jo keväästä lähtien. Innostuin kokeilemaan sen kanssa oikeastaan saman tien kun aloitin Kiirankin kanssa. Samban kanssa on kuitenkin tehty paljon  vähemmän. Tällä hetkellä Samba osaa ilmaista teen hajuisen purkin menemällä istumaan - ainakin jos sitä huvittaa. Samban motivoiminen ei ole ihan helpoimmasta päästä. Ruoka kelpaa sille vain jos se on todella nälkäinen ja leikkiminen on kivaa vain jos ei väsytä yhtään.

Neira ja Laika ovat tehneet suurin piirtein saman verran. Ja siinä muuten on kaksi täysin erilaista työskentelijää! Neira on innokas. Tosi innokas. Kun se näkee purkin, se tarjoaa saman tien sen haistelemista, mutta se tarjoaa yhtä aikaa sen läimimistä, sen luona makaamista, sen luona haukkumista ja noin kymmentä muuta käytöstä. Haisteluun se ei keskity ollenkaan. Se vain vaihtaa purkilta toiselle tehden näitä eri temppuja.

Laikaakaan ei voi sanoa mitenkään laiskaksi työskentelijäksi, mutta se sentään pysähtyy ajattelemaan mitä oikein on tekemässä. Nenäkin aukesi saman tien. Laikalta haistelu tuli jotenkin tosi luonnostaan. Tällaisella koiralla ei sitten mennytkään kuin ihan muutama toisto tajuta mistä on kysymys. Lastenleikkiä sen mielestä. Laika on nyt selvästi ymmärtänyt, että vahviste tulee teen hajusta, mutta ihan vielä en ole liittänyt ilmaisua mukaan. Yritän vielä saada erottelua vahvemmaksi.

Kaikki nämä koirat haistelevat yellow liptonia oman mielikuvituksenpuutteeni vuoksi. Päädyin siihen koska se on sellainen perustee jota on helposti saatavilla melkein jokaisessa kaupassa. Ja se on niin pahaa, että sille ei mitään muuta käyttöä ole. Oikeasti. Kuka sitä muka juo?

1 kommentti:

  1. Mä luen mielenkiinnolla näitä sinun hajutyöskentely-postauksiasi, olen nimittäin mennyt ilmoittamaan whippettini jäljestys- ja esineruutukurssille :) Saa nähdä mitä siitä tulee...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.