6. heinäkuuta 2014

Agilityn alkeita


Rally-tokon pakollisten esteiden opettaminen on nyt muuttunut agilityn alkeiksi. Erica kun treenaa omia koiriaan agilityyn, ja minä raahaudun Kiiran kanssa aina perässä kaikkialle, niin ei kai se sinänsä ihmekään ole, että Kiira on päässyt kokeilemaan aksaamista. Mitään tavoitteita möhköfantillani ei kuitenkaan ole. Agilitystä vain on tullut tällainen kesäinen ajanviete. Tänäänkin sitä treenattiin pari settiä ennen kuin siirryimme rally-tokon pariin.


Yritän kuitenkin opettaa alkeet kunnolla. Tällä hetkellä puuhastelemme ainoastaan hypyillä ja putkilla. Ihan vain muutamaa estettä. Kiiran pahimpia ongelmia on se, että se ei ota irrotakseen. Kaiken tekemämme tokon jälkeen se haluaa työskennellä kontakti ohjaajassa. Namikupin avulla esteille onkin saatu paljon varmempaa suorittamista. Enää ei tarvitse katseella kysellä onko suunta oikea.

Toinen ongelma on Kiiran vauhti. Jos muiden koirat muisuttavat aksaradalla ferrareita, niin tuo minun Kiirani muistuttaa sitten varmaan eniten kottikärryä. Se kuvaa Kiiran vauhtia ehkä parhaiten. Tosin itse en ole tästä kauhean huolissani, sillä vauhtia saa kyllä jälkeenpäin lisää. Etenkin kun agilityllä on yksi hämmästyttävä vaikutus Kiiraan. Se on ruvennut leikkimään kentällä. 


On kuitenkin sanottava, että Kiira ei ehkä ihan luonnonlahjakkuus tässä lajissa ole. Se kyllästyy tosi nopeasti mokomaan. Ja sitten kun se kyllästyy, se tekee jotain alla olevan videon kaltaista. Mutta tärkeintähän on hauskanpito. Agility on mukavaa vaihtelua koska se on niin erilaista kuin mikään muu mitä Kiiran kanssa tehdään.

4 kommenttia:

 1. Voi toista! Ihan on onnessaan pallon kanssa! Niimpä, tärkeintä on hauskanpito! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "En tuo sitä takas. Sähän heität sen kuitenkin vain pois!" :D

   Poista
 2. Kottikärry :'D la<öflkdfzgdhklfglkghfghfklglh

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.