30. kesäkuuta 2014

Paluu treenikentille


Tänään kävimme pitkästä aikaa treenaamassa kentällä Erican kanssa. Tarkoituskena oli taas jatkaa rally-tokoprojektia, mutta aluksi otin kuitenkin hieman noutoa, jos sitä nyt joskus taas inspiroituisi tokosta. Olen sisällä tehnyt kapulan pitoon kestoa ja hyvin se näytti toimivan ulkonakin. Nouto alkaa muutenkin näyttää jo tosi hyvältä. Sen ainoa ongelma on enää vauhti. Ja hieman vino eteentulo.

Vino eteentulo on pääasiassa rally-tokon syytä. Rallyssa kun koira saa olla jopa 45° vinossa niin en ole siihen vielä ruvennut puuttumaan. Samoinhan on käynyt vähän Kiiran perusasennolle. Kun viivotinsuoruuteen ei tarvitse rally-tokossa kiinnittää huomiota, olen luistanut siitä, joten nyt Kiira on yleensä vinossa ja usein vielä liian takanakin. Sen sijaan rallyssa näiden liikkeiden pitää olla nopeaita, iloisia ja sujuvia. Tänään näitä asentoja tulikin treenattua - ja kerrankin niistä on jopa video!
Toistaiseksi Kiiraa ei ole ilmoitettu mihinkään kokeisiin, mutta suunnitelmissa olisi päästä loppukesästä hakemaan niitä kahta viimeistä hyväksyttyä tulosta voittajaluokasta. Yhä edelleen kyseessä on minun ja Erican yhteisprojekti, mikä nyt tietenkin vaikeutuu, kun Kiira ei asu Erican kanssa, mutta katsotaan miten tämä lähtee sujumaan. Yritämme pitää yhteistreenien määrän kuitenkin korkealla.

Kuukauden treenisuunnitelmaan kuuluu säännöllisten ratatreenien lisäksi mestariluokan liikkeiden esittely, molempien puolien seuruun parantaminen ja puolenvaihto käännösten kunnollinen opettaminen. Suunnitelmissa myös muistaa tehdä paljon häiriötreeniä, joten jos jollakin on samanlaista tarvetta kimppatreeneille, nykäiskää meitä hihasta. Kiira tarvitsee nimenomaan koirahäiriötä treeneihinsä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.