30. huhtikuuta 2014

Jälkikurssilla V

Nyt se on sitten suoritettu. Jälkikurssi on ohi. Kivaa oli ja oppia tuli hirmuisesti. Voin suositella kurssia kaikille jäljestämisestä kiinnostuneille - ja etenkin sellaisille jotka ovat kiinnostuneet jäljestämisen ns. operantista opetustavasta. Erikoisjäljelle suuntaaville kurssi ei välttämätät sovi, sillä kriteereissä hypitään aika nopeasti ja koiraa kannustetaan valitsemaan itse oma jäljestystyylinsä, mutta mikäli suunnitelmissa on jokin laji, jossa tyylillä ei ole niinkään väliä, on kurssi aivan erinomainen ensimmäinen askel. 

Tiistaina viimeisellä kerralla Kiira pääsi tekemään reilun 100 metrin jäljen, jossa puolet olivat pellolla ja puolet metsässä. Mitään erityisiä ongelmia ei tullut. Metsä oli selvästi tuulista peltoa helpompaa aluetta ja pellolta jäikin ilmaisematta pari keppiä. Maaston vaihtaminen kesken jälkeä ei tuottanut Kiiralle mitään ongelmia. Sitten loppuaika menikin höpöttäessä siman äärellä. Saimme paljon ohjeita jatkoa varten. Muun muassa kannustusta tekemään pitempiä jälkiä.

Minä innostuneena talloinkin heti Kiiralle taas jäljen. Se tosin ei mennyt yhtään niin kuin olin ajatellut. Talloin sen risukkoiseen metsään, jossa kaaduin monta kertaa ja lopulta hämmennyin suunnastakin täysin, joten palasin takaisin vahingossa ihan jälkeni vierestä. Tuloksena tästä oli se, että ajaessani Kiiran kanssa jälkeä, Kiira oikaisi paluuaskelilleni. Koira oli siis tosi fiksu. Minä itse vain sekoilin. 


Olen tässä kurssin kuluessa muuten huomannut, että Kiira ei osaa odottaa omaa vuoroaan häkissä silloin, kun sillä ei ole näköyhteyttä minuun. Tiistaina se jopa ulvoi autohäkissä. Se on sille tosi epätyypillistä enkä aluksi edes ollut tunnistaa oman koirani ääntä. Minun on näköjään palattava kriteereissä reippaasti taaksepäin ja alettava pikkuhiljaa opettaa sille, että saatan hävitä näkökentän ulkopuolelle, eikä maailma silti kaadu. 

2 kommenttia:

  1. Millä opetit Kiiralle oikealla puolella seuraamisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla tavalla kuin vasemmallekin. Sheipannut koiran pikkuhiljaa lähemmäs. :) Sillä olen saanut molemmille puolille rally-tokoon riittävän etäisyyden.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.