1. huhtikuuta 2014

Jälkikurssilla I

Tänään alkoi kauan odottamani JobsforDogsin jälkikurssi. Kurssin tarkoituksena on antaa ohjaajille perustyökalut jäljen opettamiseen. Minulle jäi tästä ensimmäisestä kerrasta kaikinpuolin hyvä maku suuhun. Erica on Vienan kanssa samalla kurssilla ja meidän lisäksemme siellä on kaksi muutakin paimenkoiriensa kanssa. Ilmapiiri kurssilla oli oikein kiva ja minusta oli yhtä mukava katsoa muiden koirien työskentelyä kuin työskennellä itse Kiiran kanssa.

Tänään aloitimme kurssilla esineilmaisusta. Kiiralle valitsin ilmaisuksi makaamisen, sillä halusin erottaa sen esineen etsinäleikistä, jossa ilmaisuna on noutaminen. Makaamisen opettainen yhdistäminen tähän oli muuten todella vaikeaa! Noutaminen istuu todella sitkeästi Kiiran mielessä. Tosin ei se ole ihmekään kun viimeksi eilen leikimme kaukosäätimen piilottamista ja pääsin vahvistamaan noutoilmaisusta ruhtinaallisesti monta kertaa. 

Tänään pääsimme kuitenkin siihen pisteeseen, että pystyin alkaa ketjuttaa ilmaisuun maatemenoa. Minun vain täytyy olla todella nopea, sillä ihan liian usein Kiira ottaa kepin suuhunsa ja heittäytyy vasta sen kanssa maahan makaamaan... Kotiläksyksi tälle viikolle tulikin ilmaisun treenaamista. Ehkä minä tämän viikon aikana saan Kiiran ymmärtämään, että haluan ihan tosiaan sen menevän maahan, enkä tahdo sen tuotavan sitä keppiä minulle.

2 kommenttia:

 1. Kiinnostaisi tietää millä tavalla ilmaisua aletaan opettamaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyesti kerrottuna palkkaan koiraa, kun se koskettaa keppiä kuonollaan, ja kun tämä lähtee sujumaan hyvin, rupeankin käskemään sitä maate, kun se on mennyt kepin luokse. Muutaman toiston jälkeen koirat alkavat yleensä tarjota maatemenoa kepin luona ilman käskyäkin.

   Ilmaisu voi tietenkin olla mikä tahansa muukin kuin makaaminen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.