17. huhtikuuta 2014

Jälkikurssilla III


Toissapäivänä oli jälleen yksi jälkikurssikerta. Viikon itsenäisen treenamisen jälkeen Kiira oli selvästi oppinut, että kepit sijaitsevat ihmisen hajun päällä, joten kurssilla pääsimme hyvin jatkamaan varsinaiseen jäljestykseen asti. Teimme koirille siis ensimmäiset jäljet.  Jälki oli 10-20 metriä pitkä ja siinä oli keppejä 1-2 metrin välein. Ensimmäiseltä jäljeltä Kiira ilmaisi vain pari keppiä, sillä se kaahasi jälkeä pitkin niin innoissaan, mutta toisella jäljellä se ilmaisi kaikki kepit vaikka maasto oli vaikea kova kivialusta.

Kiira eteni jäljellä niin hienosti, että läksyksi tälle viikolle saimme ainoastaan ilmaisun harjoittelun. Jäljestäminen on niin kivaa, että se jyrää helposti keppien ilmaisun yli, joten keppien merkitystä pitää korostaa nyt entistä enemmän.Ilmaisussa painin muuten edelleen noutamisen kanssa. Yhdessä vaiheessa näytti jo paremmalta, mutta nyt kun haistelu on tullut mukaan, on Kiira taas keksinyt alkaa ottaa keppiä suuhunsa. Enää se ei tosin yritä edes tuoda sitä minulle vaan ottaa kepin suuhunsa, katsoo minua ja muistaa sitten mennä maahan.


Innostuin muuten eilen tekemään kiharoiden kanssa tätä samaa. Opetin sekä Prinssin että Samban ilmaisemaan kepin menemällä sen viereen makaamaan. Naksautin ensin kepin koskemisesta kuonolla ja kun se tuli sujuvaksi liitin liikkeeseen makaamisen. Ei mennyt montaakaan toistoa ennen kuin koirat alkoivat ennakoida ja menivät makaamaan ilman vihjettäkin. Tässä ketjuttamisessa Samba oli Prinssiä nopeampi.

Hauska oli muutenkin seurata koirien eroavaisuuksia. Samba on nopeampi hoksaamaan mitä siltä haluan, mutta sen toistonkestävyys on ihan onneton ja se on todella häiriöherkkä. Prinssi puolestaan on liikkeissään hyvin harkitsevainen, mutta kun se kerran jotain tajuaa, se ei unohdu. Molemmat koirat oppivat joka tapauksessa eilen menemään maate kepin viereen. Ehkä innostun jossain vaiheessa jatkamaan ihan jäljestykseenkin asti...

2 kommenttia:

  1. Hieno toi karvapaviaanikuva. Kiira :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Ihan on ittensä näköinen! :D Työharjoittelija nappasi kuvia treeneistä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.