29. maaliskuuta 2014

Rantakausi avattu


Kevään ensimmäiset kunnolla lämpimät auringonsäteet ja tämä lauma suuntaa Firan montulle ihmettelemään vesitilannetta. Tämä on taas se vuodenaika, jolloin rantoja on yleensä välteltävä, koska jäät ovat juuri heikoimmillaan. Firalla oli kuitenkin niin vähän vettä, että rannalla leikkiminen tuntui ihan turvalliselta ajatukselta, sillä vaikka jää rannasta pettikin, ei siellä ainakaan syvää ollut. Kiira heitti talviturkkinsakin tänään ensimmäisen kerran jäävedessä löydettyään muutamia valtavia koko talven jään alla homehtuneita keppejä.

Itse rajoitan reippaasti koirien aikaa vedessä yleensä toukokuuhun asti, koska kylmä vesi voi aiheuttaa mm vesihäntää, mutta en rupea hysterisoimaan muutamasta minuutista kylmässä lätäkössä. Kiiran paksu turkki tuntuu suojaavan sitä kohtalaisen hyvin. Mites te muut? Missä vaiheessa annatte koirien mennä uimaan tai veteen ylipäätään? Oletteko kovinkin tarkkoja?

4 kommenttia:

 1. Pongoa ei onneks tarvii kauheesti vahtia, se kun ei ui vaan lutrailee rannassa. :-D Mutta tokikaan senkään ei jääkylmässä kannata kauaa hyppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama meidän kiharoiden kanssa. Ne ei ui kyllä mistään hinnasta. :)

   Poista
 2. Yleensä aikuiset saa päättää itse koska ui kun suurimmat jäät pois, mut pennun kohdalla yritän siihen et se sais positiivisen ensikosketuksen ja vedet ois lämpimät. Piika tosin käynyt jo uimassa... tippu "jäihin" ojassa jäätä ja sen verran syvä et pentu kastu :( Piika kylläkin tykkäs ja meni takaisin ojaan lutraamaan :D

  VastaaPoista
 3. Reipas pentu. :D Mitä nyt tollasia pikku kastumisia murehtimaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.