26. helmikuuta 2014

Virikeluolastossa

Kiira pääsi tänään käymään virikeluolastossa. Aikaisemmin taisinkin jo kertoa, että kävin siellä Prinssin ja Samban kanssa, mutta silloin Kiira jäi kotiin. Olin aivan varma että Kiiraa ei mokoma luolasto kiinnostaisi. Prinssin ja Samban seikkailuja katsoessani päätin kuitenkin ottaa seuraavalla kerralla myös Kiiran mukaan. Eihän siitä haittaakaan olisi. Tänään sitten otettiin tuumasta toimeen ja vuokrattiin meidän porukalle luolasto puoleksi tunniksi. Tänään tosin Samba ei päässyt, sillä sille tuli äkillisiä vatsaongelmia.

Yllätyksekseni Kiira innostui luolastosta saman tien. Aluksi se katseli tunneleita hieman jännittyneenä, ja vain kuikuili sisään pimeään onkaloon, mutta melko nopeasti se uskalsi tutkimaan. Ja sitten sitä vauhtia riittikin! Etenkin Kiirasta oli huippuhauskaa etsiä lihapullaa heinäisistä onkaloista. Ei se niinkään niistä hajuista välittänyt, mutta tutkiminen oli selvästi todella hauskaa. 

Heti alusta Kiira myös haistoi pöydällä odottavat riistanpalat ja vaikutti olevan niistä todella kiinnostunut, mutta kun niitä myöhemmin sille näytettiin, ei se niistä sitten välittänytkään sen erityisemmin. Se haisteli kaikkia nopasti ja totesi ne sitten tylsiksi. Ainoa, josta se kiinnostui, oli hirvensorkka, jossa näkyi luuta, sillä luu tarkoitti sille selvästi ruokaa. Olen ilmeisesti sen verran syöttänyt riistanluita. Toinen mikä kiinnosti Kiiraa kovasti oli kanin jalka. Reaktio tosin oli aivan päinvastainen kuin reaktio sorkkaan. Kaninjalkaa Kiira tökki leikkisästi häntä heiluen. Tuttu haju?

Prinssi oli taas aivan niin kuin ennenkin. Supikoirassa oli ihana kieriä, tunneleissa oli ihana haistella ja kaikkein ihaninta oli paikalla ollut ohjaaja. Sen häntä heilui koko puoli tuntisen ajan. Luolasto ei menettänyt lainkaan mielenkiintoaan vaikka tämä oli jo Prinssin toinen kerta. Ilmeisesti hajut kuitenkin sen verran kiertävät, että aina on jotain uutta haisteltavaa. Yksi kerta ei sitä paitsi ainakaan meidän koirille riittänyt kaikkien onkaloiden perusteelliseen tutkimiseen.

Voin oikeasti suositella luolastoa lämpimästi. Se on kallista lystiä (30 euroa puolelta tunnilta), mutta jos lähtee muutaman kaverin voimin, hinta naamaria kohden muuttuu ihan siedettäväksi. Eihän se kummoista touhua sinänsä ole: omistaja saa katsella puoli tuntia kun koira haistelee heinää. Koirat tuntuvat saavan tästä kuitenkin ihan käsittämättömän paljon irti. Hajumaailma on niille niin tärkeä. 

2 kommenttia:

  1. Tuo luola juttu on kyllä kivan kuuloinen :) Koirat oli vissiin aika väsyneitä luolassa touhuilun jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiira on ihan sika poikki. :D Ihme, että se tykkäsi touhusta niin paljon, kun ei siinä ole pisaraakaan metsästys- tai luolakoiraa. Ei sitä metsässä mitkään hajut kiinnosta. Mutta tämä oli kuin olisi lapsen leikkipuistoon vienyt. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.