24. helmikuuta 2014

Rallykokeet lähestyvät


Kiira on ilmoitettu rally-tokokisoihin 8.3 Karjaalle. Sitä ennen pitäisi saada voittajaluokan liikkeet hiottua siihen kuntoon, että ei tulisi taas hylättyä tai keskeytettyä suoritusta. Oikealla puolella seuraaminen, puolen vaihtaminen ja oikean puolen perusasento alkavat olla hallussa. Yllä olevista kuvista näkee, että puolen vaihtaminen jalkojen välistä on selvästi vaikeampaa meille ihmisille kuin koiralle. Yritä siinä nyt pysyä pystyssä! Kiira sen sijaan on oppinut tämän tempun tosi hyvin. Ja se on sen mielestä hurjan hauska temppu!

Jossain määrin pitäisi hioa vielä istumisen, makaamisen ja seisomisen ärsykekontrollia, sillä ne menevät satunnaisesti sekaisin. Etenkin Kiiran mielestä näitä on vaikea erotella sivulla ollessaan. Makaamisesta ja istumisesta on hämmentävää nousta seisomaan. Olen kuitenkin ihan positiivisin mielin, että tämä ongelma saadaan parissa viikossa hiottua kuntoon, sillä muistelisin Kiiran joskus osanneen tämän kyllä. Kaikkiin näihin tarvittaisiin myös käytösruutua varten lisää kestoa. 

Ja nimenomaan tuo käytösruutu on se mikä minua hirvittää. Kesto makaamisessa ja istumisessa on tällä hetkellä 30 sekuntia ja sen pitäisi muutaman viikon päästä olla mielellään vähintään 2 minuuttia. En ole kauhean vakuuttunut, että saan sen tässä ajassa opetettua, mutta mikäli kaikki muu menee hyvin, käytösruudun sössimisen ei pitäisi haitata. Seisominen tulee käytösruutuun vasta mestariluokassa, joten siitä en ole huolissani, vaikka sen kesto on korkeintaan jotain 10 sekunnin luokkaa. 

Tämän kaiken lisäksi pitäisi tietenkin saada ratatreeniä. Se kun ei riitä, että temput osataan tehdä yksitellen, vaan ne täytyy osata tehdä peräjälkeen. Siitä on pitkä tovi, kun Kiira on nähnyt rally-tokoradan, joten se tosiaan tarvitsisi kunnolla treeniä. En halua virhepisteitä jostain niin turhasta kuin kylttien haistelusta. Omaa laiskuutta se vain on, että en millään ole jaksanut väsätä rataa tuonne loskaan. Nyt tosin lumet ovat sulaneet, että ehkä tällä viikolla saan jo aikaiseksi. 

5 kommenttia:

 1. Onhan tuossa vielä jonkin verran töitä enne koetta. Mutta tuli vaan mieleen tuosta käytösruudusta, että eikös se ole vähän sama ku paikkikset tokossa?? Siitä tuli mieleen että jos tarttet pituutta paikalla oloon niin tee treeninä tooosi pitkiä ja tylsiä paikkiksia. Eli itte treenaileen paikkiksiin pituutta että pistin tytöt makaamaan 10-15 min. Jos koira lähtee niin koira vauhdilla omalle paikalle ja pienet torut ja kun makaa nätisti niin kehuu (muttei liikaa ja koko ajan). Näin koira oppii nopeesti ettei auta ku maata. Kun on tehty muutamia superpitkiä paikkiksia, niin tuo 2 min on helppo nakki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesto tokon paikkamakuussa meillä on se reilu pari minuuttia, mutta perhana kun se on Kiirasta ihan eri liike, kun omistaja seisookin sen edessä puolen metrin päässä eikä siellä jossain kaukana. :P Kiira on tosi tottunut, että ihmisen seistessä lähellä paikoillaan, kuuluu alkaa tarjota kaikenmaailman asioita. :D

   Poista
 2. No sitte se onkin huonompi homma :/ noo paljon treeniä niin saat sen hyväksi ennen koetta :D

  VastaaPoista
 3. Heeeei tsempit! Ollaan samoissa kisoissa, me vaan alokkaan viimeistä hyväksyttyä hakemassa. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.