10. tammikuuta 2014

Lumetonta talvea


Kukkapenkissä kasvaa vihreää ja linnut ovat rakentaneet pesän pihamme puuhun. Kevät? No, ainakin viikonlopuksi on luvattu lunta, joten ehkä me saamme tänne eteläänkin hieman valkoisemman maiseman. Valokuvat kaipaavat jotain piristystä. Lumi toisi myös lisää valoa iltoihin. Tällä hetkellä pimeyttä vastaan taistellaan heijastinliivien avulla. Suosittelin niitä jo viime vuonna, mutta suosittelen nyt uudestaan: nämä Hurtan heijastinliivit ovat todella hyvät. 


Muuten tänne kuuluu oikein hyvää. Samba on nyt ollut pari päivää täällä hoidossa ja se tuntuu sulautuvan lauman jatkeeksi yhtä hyvin kuin aina ennenkin. Sitä ja Kiiraa on ällistyttävän helppo ulkoiluttaa yhtä aikaa. Samba ja Kiira leikkivät paljon silloin kun muut isot eivät ole mukana. Hihnalenkitkin sujuvat hyvin kaikki ohitukset mukaan lukien. Samsam hieman haukkuu, mutta kun Kiira on rauhallinen ja ottaa minuun kontaktia, se yleensä ottaa nopeasti mallia.

Hieman ongelmia on tällä hetkellä Samban ja Vienan välillä. Samba puolustaa lepopaikkojaan Vienalta. Muuten ne kyllä leikkivät keskenään paljon, ja tulevat hyvin juttuun, mutta jostain syystä Samba on tarkka makuupaikoistaan. Vienalla onkin tapana haastaa Sambaa jatkuvasti leikkiin, ja Samba kyllästyy siihen melko nopeasti, eikä Viena oikein usko Samban varoittavia signaaleja. Ongelmaan on puututtu palkkaamalla Sambaa kun se on nätisti makuupaikalla ja palkkaamalla Vienaa kun se jättää Samban nätisti rauhaan.

Eläinkoulutuskeskuksenkin opinnot ovat paria työtä vaille valmiit. Nyt pitäisi vain lopputyö saada aikaiseksi. Onneksi lopputyön testikoira on varattuna ja jotakin suunnitelman tapaistakin pyörii mielessä. Tiina lupasi kilttinä lainata minulle Laikaa. Kiitos siitä! Olen muutenkin tutustunut villakoiraan rotuna tässä opintojeni ohella. Kirjoitin rotuesseen muunmuassa kääpiövillakoirista. Nyt kun saisi vielä tehtyäkin jotain konkreettista eikä vain unelmoitua...

3 kommenttia:

 1. Mistä ajattelit tehdä lopputyön? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan varma. Tehtävänantona on ainoastaan opettaa vieraalle (ei oma) eläimelle jokin kestoa tai ketjua sisältävä toiminto. Ja analysoida se käyttäytymistieteiden pohjalta.

   Poista
  2. Tohon (meidän) kissojen koulutukseen voisit kanssa perehtyä ;) Miten olisi siperiankissa rotuna? :P

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.