23. tammikuuta 2014

Jotain treenin kaltaista


Harrastusrintamalla on edelleen melko hiljaista, mutta suunnitelmia kevääksi on tullut tehtyä. Olen muun muassa ilmottautunut Kiiran kanssa lyhyelle jälkikurssille keväällä. Job for dogs järjestää huhtikuun alussa kurssin, jossa jälki opetetaan esineilmaisun kautta ja naksutinkoulutuksen periaatteita käyttäen. Olen muutenkin innostunut tekemään hajujuttuja nyt enemmän. Esineruutujutut ovat olleet viime aikoina pinnalla. Koska Kiira nyt on oppinut tuomaan minulle tavaroita pyynnöstä, olen voinut ruveta ketjuttamaan siihen erilaisten tavaroiden etsimistä. 

No, tänään joka tapauksessa menimme treenaamaan Netan ja Riesan seuraksi pariksi tunniksi lämpimään halliin. Aiheena oli rally ja agility.  Joka ikinen kerta kun näen noita värikkäitä agilityesteitä, minun alkaa tehdä mieli treenata agilitya. Sitten rupean taas tekemään alkeita. Joka ikinen kerta kyllästyn ajatukseen kuitenkin ensimmäisen sarjan jälkeen. Näin kävi tänäänkin. Tein viisi toistoa hyppyä tuntematta mitään innostuksen kaltaistakaan - joten siirryin sitten hiomaan naksuttimella rallin käännöksiä. 

Kiira jatkaa rallyssa kisaamista ainakin vielä toistaiseksi Erican kanssa. Juuri lupasin Kiiran Ericalle lainaan Krista Karhun rally-tokon seminaariin lauantaille. Ilmeisesti Kiira käy vielä kokeilemassa voittajaluokkaa ennen lajin virallistumista, jos vaikka pääsisimme suoraan aloittamaan mestariluokasta, kun tulokset alkavat näkyä koiranetissäkin. Saa nyt nähdä. Olemme jumissa voittajaluokan liikkeissä.

Nyt Kiira on oppinut vasemman perusasennon lisäksi oikealla puolella istumisen. Sen lisäksi oikealla puolella seuraaminen alkaa sujua jo kohtalaisesti. Muutenkin voittajaluokan oikeanpuolen temput alkavat hiljalleen toimia. Jotenkin olen kuitenkin hieman eksyksissä siitä millä tasolla voittajaluokan koirien pitäisi olla ja miten kaikki nuo uudet liikkeet pitäisi oikein suorittaa. Toivottavasti Erican seminaarista on minullekin apua tässä suhteessa.


Treenien jälkeen mentiin jäälle juoksemaan. Belgeillä oli hyvin belgimäistä menoa. Keppien repimistä, hullua juoksemista ja lisää keppien repimistä. Kivasti ottivat Kiira ja Viena nuoren punaisen belgiuroksen mukaan leikkeihinsä. Olin jopa vähän yllättynyt, että Kiira pystyi leikkimään kepeillä vieraan koira kanssa. Ainoastaan kerran taisi tulla kinaa vaikka leikki oli kuumaa. Kiitos siis seurasta!

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Rakastan noita agility ja leikkimis/riehumiskuvia♡

  VastaaPoista
 2. Heh, joo, Kiira noutaa hyvin esimerkiksi muoviroskia meidän(kin) lattialta! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Se varmaan kuvitteli olevansa kovinkin suureksi avuksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.