31. joulukuuta 2013

Kertaus vuodesta 2013


Vuosi alkoi hillittömällä lumen määrällä. Kinokset olivat metrin korkeita ja niitä riitti pitkälle kevättalveen. Kiira oli kuitenkin tyytyväinen vaikka varpaiden välistä saikin poistaa paakkuja tuon tuostakin. Kiira pääsi myös kokeilemaan vetämistä. Siinä ei kauheasti edistytty mutta ehkä vielä tulevina talvina.


Vuonna 2013 Kiira sai myös uuden kämppiksen Erican Vienan muuttaessa opiskelijamörskäämme. Kiirasta ja Vienasta onkin kasvanut ihan parhaat kaverukset kuluneen vuoden aikana. Tyttöjen suosikkileikkejä ovat rajut leikkitaistelut ja keppien yhteisnoutaminen.


Minä ja Kiira tokoilimme paljon keväällä. Kävimme jopa aika monissa mölleissä. Kiira pärjäsikin oikein kivasti suurimmassa osassa. Ongelmaksi meille koitui kuitenkin luoksepäästävyys ja sitä edeltävä kehätarkistus. Sekä tietenkin omistajan kisainho.


Vuosi 2013 oli myös näyttelyiden ja mätsäreiden vuosi. Kiira kävi yhteensä 10 näyttelyssä tuoden kotiin seuraavat tulokset: 1xH, 5xEH ja 4x ERI sekä tietenkin VASERT ja viimeinkin se SERT. Mölleissä sijoituttiin parhaimmillaan kerran PUN1 mutta muuten katseltiin pääasiassa ainoastaan sinisiä nauhoja. Suurimpia saavutuksia kuluneelta vuodelta on ehdottomasti kuitenkin Kiiran kehäkäytöksen parantuminen. Yllä olevista kuvista huomaa myös hyvin kuinka erinäköinen Kiira on täydessä turkissaan. Tuomarit arvostivat huomattavasti enemmän Kiiran loppukesän kutreja.


Kesällä kokeilimme uutena harrastuksena jälkeä. Hauska laji. Ehkä ensi kesänä jatkamme tätä vakavamminkin... Tänän kesänä seurasimme pääasiassa kuitenkin suoraa makkaroilla täytettyä peltojälkeä. Pari kertaa olimme metsässäkin. Kävimme myös tottiskentällä tutustumassa tottistelun saloihin. Nouto-ongelmakin saatiin siinä samalla selätettyä.Erica ja Kiira menestyivät kesällä rally-tokossa päästen aina voittajaluokkaan asti. Olen ihan riemuna heidän menestyksestään. Minusta on ihan mahtavaa opettaa Kiiralle asioita ja vielä mahtavampaa, että jotakuta kiinnostaa käydä testaamassa opetuksia kokeissa. Tulevaisuus näyttää lähdenkö itse jatkamaan Kiiran kanssa rally-tokoa vai pysyykö Erica Kiiran rallykaverina minun keskittyessä muihin harrastuksiin. 


Kesällä tavattiin paljon kavereita, retkeiltiin erilaisissa paikoissa ja tutustuttiin moniin harrastuslajeihin, mutta ehkä itse muistan kuitenkin parhaiten kaikki oman lauman kanssa tehdyt hauskat ulkoiluhehtket. Kesällä juostiin paljon pallon perässä ja maattiin nurmikolla ilman kiirettä minnekään. 


Vuonna 2013 Kiirasta kasvoi aikuinen. Heinäkuussa se täytti kaksi vuotta, ja nyt syksyn mittaan olen huomannut, että viimeisetkin murrosiän temppuilut ovat jääneet taakse. Onhan sillä vielä asioita koulutuksessa, joihon tahdon puuttua, mutta eikös koirilla aina? Eivät ne koskaan täydellisiä ole. Kiirasta on kasvanut luotettava kaveri kaikenlaiseen menoon. 


Syksyllä pääsin toteuttamaan yhden pienen unelman. Sain nimittäin mahdollisuuden osallistua eläinkoulutuskeskuksen perusopintoihin. Sen myötä treeneihin on tullut selkeämmät rutiinit, ja vaikka olen keskittynyt oppettamaan pikkutemppuja, ymmärrykseni eläinten oppimisesta on lyhyessä ajassa selvästi kasvanut. Muuten syksy onkin kulunut pääasiassa kunnon talvea odotellessa.

2 kommenttia:

  1. Voi pylly tota ekaa kuvaa. :D Kiira on niin Wiisas.

    VastaaPoista
  2. Kaverin toko-ura meinas kans lopahtaa tuohon luoksepäästävyyteen... moni ylemmissä luokissa kisaava on aina sanonut että turhaan siihen panostaa, sillä se on vain alokkaassa ja vain 10 pisteen arvoinen suoritus eli on vielä hyvät mahikset saada ykköstulos :) Itte oon kyllä kans samalla kannalla, turhaa sitä pilaa koko kokonaisuutta yhden liikkeen takia :)

    Ja ei muutaku menestystä uusiin haasteisiin uutena vuonna !!! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.