6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivä


Viimeinkin tänne etelään satoi kunnon ensilumi. Ja Kiira on aivan onnensa kukkuloilla. Sen mielestä ei ole montaakaan yhtä hauskaa asiaa kuin kevyt helposti pöllyävä juuri maahan laskeutunut lumi. Omistaja ei ole aivan samaa mieltä, vaikka onhan se myönnettävä, että on ihan kiva, kun on taas vähän valoisampaa. Kamerakin pääsi siksi ulkoilemaan itsenäisyyspäivänä. 

Prinssi ja Samba kävivät torstaina eläinlääkärillä rokotuksissa ja terveystarkastukessa. Samballa on alapää kutissut todella paljon viime aikoina. Se on pessyt sitä maanisesti ja vaikuttanut jotenkin vaikealta ja kutisevalta. Diagnoosiksi tulikin emätintulehdus ja hiiva. Eläinlääkäri määräsi antibioottia hiivalääkettä. Tätä hiivalääkettä metsästettiin pitkin pääkaupunkiseutua, koska se on niin harvinaista, että sitä ei ole tilaamatta tarjolla missään. Onneksi se lopulta löytyi Malmin yliopistollisesta apteekista. 

Samalla reissulla Prinssin sydämestä löytyi pieni sivuääni. Ei vielä mitään mikä vaatisi toimenpiteitä, mutta surettaahan tällainen kuitenkin, sillä sydänviat lyhentävät merkittävästi koiran elinikää. Prinssi on kuitenkin vasta hieman reilu kolmevuotias. Elämä on niin epäreilua. Samban tulehdus saadaan hoidettua lääkkeillä, mutta Prinssin kanssa ei auta muu kuin seurata ja odottaa. Ja toivoa.

4 kommenttia:

  1. En tiiä mihin meni mun aiempi kommentti minkä laitoin, kun ei se tullutkaan tähän esille. Laitoin että meidänkin Tinolla (se villakoira) on todettu joskus sivuääniä eikä se ole vielä mitenkään vaikuttanut ainakaan tiedettävästi sen elämään ja sehän täytti tässä justiin 13v. Olen myös tavannut toyvillakoiran 15v, jolla oli sydänvikaa. Hänkin porskutti vielä sydänlääkkeiden voimalla :) Että ei se aina ole tuomio lyhyemmälle elämälle :)

    VastaaPoista
  2. Elsallakin on sivuääni sydämessä. Mä en jaksa olla tuosta sivuäänestä huolissaan, koska ei se auta asiaan mitenkään. Jos alkaa oireilemaan niin sitten lääkkeet kehiin.:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Mukava kuulla. Toivottavasti tosiaan tästä pienestä sivuäänestä ei koidu mitään ongelmia Prinssille tulevaisuudessa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.