30. marraskuuta 2013

Keston opiskelua


Oletteko huomanneet, että kirjakaupoissa on yhä enemmän erilaisia eläinetikkaa ja ihmisen eläinsuhdetta käsitteleviä kirjoja? Minä olen ahminut niitä viime aikoina. Muuten marraskuu on pääasiassa kulunut hihnalenkkien ja pikkutreenien merkeissä. Itse olen lukemisen ohella opiskellut melko paljon eläinkoulutuskeskuksen juttuja, ja aloittanut blogia varten vaikka kuinka monen kirjoituksen suunnittelun, mutta mitään en oikein ole saanut valmiiksi. Kiira on joutunut opiskelutehtävieni demokoiraksi - mutta muuten me olemme treenanneet melko vähän. 

Kiira on esimerkiksi päässyt tekemään kestoa uuteen pää kädelle -temppuunsa. Siinä Kiiran täytyy painaa päänsä avoimelle kämmenelleni ja pitää se siinä palkkaan asti. Tällä hetkellä pisin kesto on viisi sekuntia. Olen käyttänyt keston lisäämisessä apuna kertotauluja, toistaiseksi tosin vain kakkosen kertotaulua, mutta jo kuusi sekuntia on vielä liikaa. Kiira ei niinkään kyllästy temppuun tai yritä tarjota uutta toimintoa vaan se vaihtaa asentoa. Koska lopputulokseen en halua koiraa, joka jatkuvasti liikahtelee ja korjaa asentoaan, täytyy minun keksiä miten viidestä sekunnista päästään kuuteen sekuntiin ilman virhettä. 

Olen jotenkin ajatellut, että tästä tempusta olisi hyötyä tulevaisuudessa, kun yritän opettaa Kiiran sietämään entistä paremmin vieraiden kosketusta. Toisin sanoen opetan tämän tempun niin vahvaksi että voin liittää siihen niinkin vaikeita häiriötä kuin vieras ihminen. Hyödyllinen taito muun muassa eläinlääkärissä. Kovinkaan moni koira ei tykkää siitä, että niitä väännetään ja käännetään, vaikka aika monet toki oppivat sitä sietämään, mutta selkeät rutiinit tuovat turvallisuuden tunnetta. Kun koira tietää mitä sen pitää tehdä, on sillä ehkä hieman helpompaa vaikeissa tilanteissa. 


Esme on opiskellut myös kestoa mutta hieman eri muodossa kuin Kiira. Esme on nimittäin päässyt pyörittämään palloa. Taisin jo aikaisemmin mainita, että Esme oli kanssani eläinkoulutuskeskuksen lähipäivillä, eikä häiriintynyt yleisöstä ollenkaan. Se oli kuin kotonaan, joten pallotreenit menivät todella hyvin. Minun piti lisätä alunperin kestoa kerotaulujen avulla, mutta päädyin käytännön syistä laskemaan pallon tönäisyjä. Pääsimme muistaakseni kuuteen tönäisyyn. Tässä alla on video yhdestä sarjasta.

6 kommenttia:

 1. Luulin et Esme-> Heidin malinois :D Sit katoin ton videon sillee o_O

  VastaaPoista
 2. Meidän edesmennyt Sepi-kani oppi kaatamaan keiloja katsomalla koiraa samassa puuhassa saamassa herkkuja, kanien älykkyys on ihan aliarvostettua, ne on fiksuja kavereita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä todella älykkäitä eläimiä. :)

   Poista
 3. Blogissani arvostelu sun blogista käy kurkkaamassa. :) http://hesmestiini00.blogspot.fi/2013/12/lempi-blogini.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.