18. lokakuuta 2013

Terveisiä kirjapinon takaa


Blogi sammui hetkelliseen parin viikon hiljaisuuteen opintojen kasaantumisen ja ilmojen kylmenemisen yhteisvaikutuksena. Meillä ollaan oltu paljon sisällä nenä kiinni kirjoissa. Paras ruska meni minulta ja kameraltani hieman sivu suun kun on pitänyt istua sisällä opiskelemasa. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että Kiira on saanut levätä ihan kunnolla, mikä puolestaan on näkynyt hallitreeneissä poikkeuksellisen suurena intona. Mikä on hyvä. Leikkimistreenit ovat edistyneet.


Viime viikonloppuna oli seminaareja kolmena päivänä. Perjantaina keskustelimme siitä miten ihmisiä opeteaan, lauantaina Telkänranta puhui koirien sosaalisista suhteista ja sunnuntaina kävimme läpi oppimispsykologiaa. Mieleenpainuvin näistä oli varmati Telkänrannan seminaari - jota olen koko syksyn odottanut - vaikka siellä ei sinänsä mitään maailmankuvaa mullistavaa uutta tietoa ollut. Oli kuitenkin mukava saada vahvistusta aikaisemmille käsityksilleni ja saada niihin muutenkin hieman lisää näkökulmia. 

Mielenkiintoisinta kyseisessä seminaarissa oli mielestäni biologin näkemyksen kuuleminen koiraeläinten käyttäytymiseen. Koiran tosiaan ajatellaan polveutuvan sudesta, ja sillä on monia samanlaisia käytöksiä, mutta mitään johtajuusajattelua ei voida susista vetää. Siihen on monia syitä, joista ehkä merkittävin on se, että edes sudet eivät muodosta niin selkeää hierarkiaa kuin on joskus luultu. Miksi koira siis muodostaisi? Jos koiran ja suden vertaaminen nyt ylipäätään on hedelmällinen tapa lähestyä koiran käyttäytymisen analysointia.

Joka tapauksessa olen oppinut paljon kaikenlaista tässä viimeisten opintojeni aikana. Koira on koko ajan vain mielenkiintoisempi eläin. Itse asiassa kurssi aiheuttaa melko kovaa koirakuumetta, halua tutustua uuteen rotuun ja kasvattaa taas yksi koiranpentu, mutta toistaiseksi olen hillinnyt kuumeiluni. En tahdo ihan vielä toista koiraa vaikka opinnot ovatkin ihan järkyttävän inspiroivia. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.