27. lokakuuta 2013

Kiharoiden syysmuotia


Prinssille ja Samballe on ostettu uusia vaatteita tänä syksynä. Ennestäänhän kiharoilla on Hurtan talvimanttelit, mutta nyt niille on ostetty myös Rukan sadetakit. Samba on myös saanut uuden villapaidan. Etenkin olen tosi tyytyväinen noihin Rukan keltaisiin sadetakkeihin. Yhtä aikaa toimivat ja hauskat - eli ne ovat toistaiseksi olleet hintansa arvoisia. 


Onko teidän koirillanne vaatteita talveksi? Etenkin minua kiinnostaisi tietää onko pohjavillaisilla koirilla millaisia talvivarusteita? Meillä Kiira ei sinänsä tarvitse, sillä on vain helposti kuuma, mutta on sillä silti yksi äitini tekemä mantteli treenejä varten. Minun tekisi kovasti mieli ostaa Kiiralle Pomppa, tai jokin vastaava, mutta en tiedä onko siinä mitään järkeä.

15 kommenttia:

 1. Meillä on yksi mantteli, vanhus saa sitä pitää oikein kovilla pakkasilla ja sit nuoremmalle laitan kovilla pakkasilla jos joutuu esim. treeneissä odottelee autossa, muuten en noilla käytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä minulla on sama käytäntö. Kovilla pakkasilla treenien tauoilla tahdon pitää lihakset lämpiminä, mutta muuhun tarkoitukseen minulla ei Kiiralle ole vaatteita.

   Poista
 2. Ollappa koira, jonka voisi pukea :D, mutta siperianhusky ei kyllä vaatteita koskaan tarvitse.

  VastaaPoista
 3. Kakella on itsetekeminäni fleecepusakka ja kohta valmistuu sadetakki teddyvuorella (tästä yritän tehdä postauksen blogiinkin :).

  VastaaPoista
 4. Meillä saksanpaimen/venäjän ajokoiraristeytyksellä on talvimantteli ja syksyyn sademantteli. :)

  VastaaPoista
 5. Mä en ostaisi mitään raskasta takkia pohjavillaiselle koiralle. Pohjavilla lämmittää silloin kun se on pöyheä ja on ilmaa välissä, mutta raskas pomppa vaan painaisi eristävän villan kasaan jolloin voi olla ehkä jopa kylmempi. Ehkä treenien tauolle/autoon voisin harkita takkia, mutta muuten en.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti. Ja Kiira kyllä tarkenee tosi hyvin tosi kylmässäkin.

   Poista
 6. Meillä on kääpisnautsereita. Syksyisille kunnon sadesäille on vuorettomat sadetakit, sitten kaikille kolmelle löytyy toppamanttelit talveksi ja yksi fleecehaalari löytyy myös. Vanhin näistä on saanut tuon toppamanttelin alle vielä jonkun villapaidan tmv, kun viime talvena huomattiin, että palelee herkästi. Nuoremmilla on takkia tai haalaria lähinnä, jos on vähän aikaa sitten nypitty. Hyvässä turkkivaiheessa ollessaan (vanhin myös ajellaan -> turkki huonolaatuinen) eivät tarvitse takkeja päälleen.

  Agilityyn löytyy lisäksi yksi ohut haalari/takkiyhdistelmä odotteluun, että lihakset pysyvät lämpiminä. Odottelua kuitenkin väkisinkin tulee ja näin syksyisin ei ulkona enää ole kovinkaan lämmin.

  VastaaPoista
 7. Nitallahan on pohjavilla, mutta kun lyhytkarvainen on niin se ei kuitenkaan lämmitä samalla tavalla kuin esimerkiksi pk colliella. Sillä on isoille pakkasille hihnalenkeille Hurtan toppamanteli ja sitten vielä ohuempi takki fleecevuorella, lähinnä tallireissuille missä se seisoo paljon odottelemassa.

  Agilityssä on BOT verkkoloimi lihaksia lämmittämään, mutta kun mennään reippaasti pakkasen puolelle niin otan ohkaisemman talvitakin sille lämmittelyyn.

  Takittaminen koirallakin on niin yksilöllistä. Nita on selkeästi kylmissään, jos joutuu vähänkään odottelemaan. Siitä lyhyestä karvasta tuntuu etenkin tuuli menevän läpi, joten takista ollaan saatu suosittu asia meillä talvella. :)

  VastaaPoista
 8. Mulla on Tuikulle mantteli talven vetotreeneihin. Klaaralla on haalari ja mantteli, maisalla mantteli. Kaikki ohuita fleecesysteemejä, kun en oikein perusta toppapusakoista :-D

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille vastauksista. Aika monella tuntuu olevan mantteli nimenomaan treenitauoille vaikka koira muuten pärjäisikin hyvin pakkasilla. :)

  VastaaPoista
 10. Ihanan pirteet takit teillä! Meillä molemmat äijät on pohjavillattomia ja takkeja käytetään tarpeen mukaan. Rytmillä back on track käytössä ennen ja jälkeen treenien, muuten harvemmin puetaan koiria ellei olla pidempään metsässä paikoillaan (laavulla tms.). Alkutalvesta molemmat potee kylmää mutta ajan mittaan tottuvat pakkasiinkin :)

  VastaaPoista
 11. No meidän kledjuthan mie silloin kerran luettelin, joten ne tiedätkin, mutta piti tulla kehumaan kiharoiden Rukka-takkeja. Ihanat! Prinssi ja Samba on ku kaks majakanvartijaa. :D Loltsikin sai sen villapaidan, mistä puhuin, poolokauluksella ja palmikkoneuleella. Pienen koiran viha on suuri... ;)

  VastaaPoista
 12. Aksu ei koskaan palele, sillä on paksu pohjavilla, mutta silti olen hommannut sille agilitya varten pompan. Pompan valkkasin siksi, että se suojaa hyvin isoja lihasryhmiä. Eikä se nyt niin kovin paksu takki ole palelevia koiria ajatellen. Meillä on koirista viluisimmat joutuneet pukemaan pompan alle vielä fleecenutun.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.