7. lokakuuta 2013

Kaksi punaista nauhaa


Viikonloppuna kävimme sekä lauantaina että sunnuntaina mätsäreissä nauttimassa syksyisestä ulkoilmasta. Lauantaina olimme Porvoossa (kuvia) ja sunnuntaina olimme Nurmijärvellä (kuvia). Etenkin lauantain mätsäreistä tuli otettua tosi paljon kuvia - jotka jopa onnistuivat kohtalaisen hyvin. Sää, valaistus, oma inspiraatio ja kuun asento sattuivat kai olemaan juuri oikeita.

Sama onnistuminen ei kuitenkaan ulottunut kehään asti. Lauantaina Kiira sai punaisen nauhan mutta käteltiin aika nopeasti pois nauhakehästä. Silloin tosin Kiiran käytös ei ollut ollut parasta mahdollista. Se oli säikähtänyt metalliseinää paukuttelevia lapsia ja unohti siinä samalla sitten miten ravataan - tai ylipäätään käyttäydytään - kehässä. Tuomari ei kuitenkaan ollut mikään mörkö. Pelleilykäytös ilmeni hyvin epäkiiramaisena kiskomisena ja pomppimisena.

Sunnuntaina tuomari ei tuottanut myöskään mitään ongelmia. Tämä tuomari vain halusi juoksuttaa ja juoksuttaa kehän ympäri, eikä Kiiran ravi ollut yön aikana parantunut yhtään. Sillä on ehkä jokin jumi viikon riehumisen jäljiltä koska se vaikutti molempina päivinä tosi haluttomalta ravaamaan. Sunnuntaina kuitenkin Kiira sijoittu epävirallisesti punaisten kuudenneksi. Emme ihan päässeet siis käsiksi ruusukkeisiin.

Huomaan kiinnittäväni huomiota Kiiran kehäkäytöksessä muihin pikkuvirheisiin nyt kun tuomarin kohtaaminen alkaa olla melko pitkälle koulutettu toiminto. Seuraavaksi pitäisi puuttua ravin ja seisomisen hiomiseen. Kiiralla kun on tapana näyttää vähän perässä hinattavalta lahnalta. Ryhtiä ja intoa liikkeisiin voisi kokeilla lisätä lelupalkalla. 


Lauantaina Kiiran seurana oli mätsäreissä Viena ja LaikaSunnuntaina mukana oli puolestaan Vienan lisäksi bretoni ElsaVaikka sijoittumista ei tullut yhdellekään mukana olleista koirista, meillä oli muuten oikein kiva viikonloppu kavereiden kanssa. Kiiran irvistely- ja rähähtelykäytös ruuhkaisissa paikoissa on taas vähentynyt kun olen tajunnut lopettaa epämääräisen kieltämisen ja kokeilla sen sijaan haukkumisen sammuttamista ja hiljaisen käytöksen palkitsemista. Häkkirauhoittuminen sujuu myös oikein hyvin.

Kiiraa pelleilytti kehässä

Laika ja Kiira

Viena osaa ravata tosi nätisti

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.