19. syyskuuta 2013

Uusia tuttavuuksia


Eilen Kiira pääsi tapaamaan puolisiskontyttöään Aavaa. Ihana harmaa pentu, jonka ulkonäkö toi Kiiran pentuajat mieleen ja nostatti oman pentukuumeeni taas järjettömiin lukemiin. Samalla Aavan omistajan toinen koira Nipsu tuli mukaan leikkimään Kiiran kanssa. Olen ihan yllättynyt miten kivasti Kiira leikki toisen täysin saman ikäisen narttukoiran kanssa. Kauniita leikkikumarruksia ja rajua painileikkiä - täysin erilaista kuin miten Kiira yleensä leikkii. Yleensähän Kiira tykkää vain jahtausleikeistä.

Haukkuminen oli kohtalaisen vähäistä tällä kertaa. Nyt Kiiran uusi keksintö on toisten koirien astuminen, josta en ole mitenkään erityisesti rankaissut, mutta jonka käyn aina kyllä estämässä. Kiiralla on jokin mieltymys toisiin tyttökoiriin. Sen mielestä niitä pitää aika usein astua. En tiedä onko kysymys alistamisesta, kiihtymisestä vai hormooneista. Saattaisi myös olla huomionhakua minulta, sillä tosiaan pyydän Kiiraa aina lopettamaan tai käyn työntämässä sen alas toisen selästä. Onko muiden koirilla havaittavissa samanlaista käyttäytymistä?

Oli kiva myös huomata Kiiran ottavan pennun todella kivasti vastaan. Kiira osaa olla niin nätisti pienempiensä kanssa. Toivottavasti Kiira pääsee toistekin leikkimään tähän porukkaan. Minulla oli oikein mukava aamu rauhallisella kentällä vaikka sää olikin aika surullinen. En viitsi laittaa tähän kaikkia ottamiani kuvia, joten lisää kuvia löytyy kiharagalleriassa, jos joku haluaa käydä katsomassa. 

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oota vaan kun kohta kaikki muu karva lähtee ja housut oikein korostuu. :D

   Poista
 2. Oletteko muuten Koivukylän koiraharrastajien treenikentällä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että olette jäseniä? Me käydään siellä ohjatusti treenaamassa :)

   Kannattaa muuten siinä koiratarhassa vähän varoa, jos siinä olette. Viime kisoissa illalla joku rotikan näköinen sekarotuinen kirjaimellisesti viskoi pientä shelttiä ja riepotteli ilmassa... Oli hurjan näköistä kun pieni koira suussa... Onneksi ei käynyt pahemmin. Kouluttajien mukaan tällaista sattuu paljon kyseisessä koiratarhassa.

   Poista
  2. Ei olla jäseniä. Vierailemme kentällä kun se on tyhjä. Ja joo, tossa puistossa käy välillä ihan ihmeellistä porukkaa, mutta oman kokemukseni mukaan sekin on melkein aina tyhjä. Tosin itse puistoilen opiskelijani juuri arkiaamupäivisin.

   Poista
  3. Toivottavasti et Jenny kauhean usein käy tuolla kentällä vain leikityttämässä koiria - se kun on tarkoitettu vain koulutuskäyttöön! Toki kentällä saa vapaasti vierailla jos haluaa vaikkapa tokoilla, muuhun käyttöön on sitten se viereinen koirapuisto :) Itse siellä treenaavana on nimittäin välillä aika tuskastuttavaa kun kenttä on täynnä sinne tänne tippuneita koirannameja ja koiranpissaa. Vaikeuttaa vähän oman koiran keskittymiskykyä...

   Poista
  4. :D Ajattelinkin, että joku saattaisi huomauttaa. Älä huoli, kenttä on meilläkin ihan koulutuskäytössä, koska ei ole mitään niin ärsyttävää kuin se, että haluaa tulla treenaamaan ja treenikentällä rallattelee joukko koiria leikkimässä. Tälle yhdelle kerralle minulla ei ole muuta puolustusta kuin että tarvitsin valoa kuvilleni, ja tein poikkeuksen silläkin uhalla, että pilaan Kiiran voimakkaan ehdollistumisen siihen, että tuolla kentällä tehdään hommia.

   Poista
  5. Hyvä kuulla :) Ja ei hätää, välillä sitä vaan sattuu tarvitsevansa valoa kuviinsa ja silloin tehdään poikkeus. Ja poikkeus vahvistaa säännön, eikö!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.