15. syyskuuta 2013

Kiira pääsi kouluun

Kiira pääsi pitkästä aikaa kokeilemaan jotain ihan uutta. Se lähti nimittäin minun kanssani kouluun harjoittelemaan luokan eteen sheippaamista. Meillä oli toisin sanoen tänään Eläinkoulutuskeskuksen käytännönpäivät. Tarkoitus oli harjoitella paikan päällä kriteerien asettamista ja mekaanisia taitoja. Koulutussuunnitelmat tehtiin kuitenkin etukäteen. Kiiran temppu oli sukan riisuminen. 

Aluksi Kiira ei huomioinut vieraita ihmisiä yleisössä ollenkaan. Laitoin sen rauhoittumaan häkkiin. Sitten päätin kuitenkin tehdä myös luoksepäästävyysharjoituksen, joten kävin jakamassa namia yleisölle ja lähetin Kiiran tervehtimään kaikkia. Parin jo aikaisemmin turvalliseksi todetun ihmisen luona se kävi - mutta sitten se palasi luokseni. Sanoisin Kiiran siis ottaneen ihan kohtalaisesti yleisön vastaan. Ainoastaan kerran se haukkui kunnolla säikähdettyään jostain syystä pöydän takana istuvaa nuorta naista. 

Itse temppu sujui oikein hyvin. Aluksi junnasin vähän pitkään paikoillani ensimmäisissä kriteereissä ja saamatta koiraa tarttumaan sukkaan hampailla. Sitten muutin lennossa suunnitelmaa, hyödynsin Kiiran noutotaitoja, ja parin noutoharjoituksen jälkeen se osasi tarttua sukkaan myös silloin, kun se oli jalassani. Oman vuoromme lopussa temppu oli aika valmis. Seuraavaksi sitten olisi kai edessä vain viimeistelyä, liikkeen nimeämistä ja sitten yleistämistä. 

Olen ihan mahdottoman ylpeä Kiirasta. Maailman turhanpäiväisin temppu, mutta taas sain nähdä kuinka hyväksi Kiira on tullut tarjoamaan asioita. Kun ollaan naksuttelemassa, ollaan leikkimässä Kiiran lempileikkiä. Koko sen keho hykertelee. Kun viimeinkin illalla pääsimme kotiin, oli Kiira kyllä tosi väsynyt. Kävimme nopeasti vanhemmillani syömässä ja nyt loppuilta onkin sujunut telkkarin äärellä. Sambakin tuli kylään pitkästä aikaa, mutta Kiira on niin väsynyt, että ei jaksa edes kikatella sen kanssa pöydän alla niin kuin yleensä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.