11. elokuuta 2013

Viikonlopun kisareissu

Tätä viikonloppua on suunniteltu pitkään. Lauantaina oli Tampereella tuplakisat rally-tokossa ja sunnnuntaina ihan peruskisat lähempänä Hyvinkäällä. Tämä tarkoitti Kiiralle kolmea starttia. Olin valmistautunut siihen, että yksi näistä olisi voittajaluokassa, mutta toisin kävi. Sen sijaan Kiira starttasi avoimessa luokassa kolme kertaa kolmella eri tuomarilla tänä viikonloppuna.

Lauantai oli pitkä päivä. Päivä alkoi aikaisin ennen seitsemää, kun suuntasimme Erican kanssa autolla kohti Tamperetta. Omasta takaa meillä oli mukana Kiira ja Neira. Matkalla haimme mukaan vielä Elsan omistajineen. Porukan ensimmäinen startti oli ennen kymmentä ja viimeinen kolmen jälkeen, joten autossa odottelemista ja eväiden syömistä tehtiin todella paljon. Onneksi kaikki koirat osasivat nukkua omaa vuoroaan odotellessa. Kaiken kaikkiaan päivä oli pitkä ja todella hauska.


Ensimmäisellä radalla lauantaina Kiira paineistui jostakin puolessa välissä, eikä kyennyt tekemään rataa loppuun, joten Erica päätti keskeyttää sen. Siitä on videokin Erican bogissa. En tiedä mikä meni pieleen. Seuraavalla radalla Kiira työskenteli laiskasti ja teki pari liikettä ihan miten sattuu, mutta pisteet ylsivät silti hyväksyttyyn tulokseen ja kolmanteen sijaan. 91/100p! Kotiin tultiin siis hyvin mielin. Alla olevissa kuvissa näette 3. sijan hienon palkinnon. Se on siis tuo ylivaloittunut minimaalinen laatta Kiiran jaloissa.


Seuraavana päivänä Hyvinkään kisoissa Kiira tsemppasi, ja teki hienon radan, vaikka edellisen päivän reissu oli aivan selvästi väsyttänyt sen. Tuomari tosin ei ollut ihan samaa mieltä ja veroitti Kiiralta yleisvaikutelmasta -5 pistettä siksi, että belgianpaimenkoiraksi Kiira on lahna. Loppujen lopuksi tulos 75/100p riittii kuitenkin hyväksyttyyn tulokseen ja Kiiran toiseen koulutustunnukseen. Kiira on siis nyt RTK2!

Seuraavaksi edessä onkin lepäämistä ja sitten lisää treenaamista ensi viikolla. Kiiralla on voittajaluokka edessä Espoossa 24. päivä ja siihen mennessä pitäisi oppia kaikenlaista. Itse asiassa minulla on ehkä Kiiraakin kovempi työ Erican opettamisessa. Mokoma ei ole vielä edes katsonut voittajaluokan kylttejä. Huomaan itsestäni kuitenkin, että mitä pitemmälle Kiira etenee, sitä hauskemmaksi tämä laji muuttuu. VOI ja MES eivät tosiaan ole enää mitään helppoja. 

6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.