19. elokuuta 2013

Uudenlaisia opintoja

Sieltä se syksy koko ajan vain lähestyy lähestymistään. Syksy tuo mukanaan taas ihan uudenlaisen innon opiskella ja treenata. Samalla, kun taas uusi lukukausi alkaa yliopistolla, olen viimeinkin ottanut itselleni hieman aikaa toteuttaa jo pari vuotta muhineen unelmani eläinten parissa. Olen nimittäin ilmoittautunut Suomen eläinkoulutuskeskuksen  verkko-opintoihin. 

Viime päivät ovatkin kuluneet pääasiassa nenä kiinni kirjoissa tutustumassa syksyn kurssimateriaaliin. Eläinkoulutuskeskuksen opiskelu on lähtenyt jo hyvin käyntiin verkossa ja ensimmäiset lähipäivätkin olivat viikonloppuna. Opiskelu on toistaiseksi täyttänyt kaikki odotukseni. Ensimmäisillä luennoilla kävimme läpi oppimispsykologian lainalaisuuksia ja toisella luennolla keskityimme koulutusprosessin rakentamisen hahmottamiseen.

Minussa asuva teoriapeikko ja pilkunviilaaja on aivan innoissaan käyttäytymistieteeseen liittyvän terminologian opettelussa, mutta toivon kyllä kurssilta oikeasti enemmän oppia käytännön kouluttamiseen, sillä teoriaa voi aina lukea kirjoistakin. Teorian soveltaminen käytäntöön on aina ollut minulle vaikeinta. Ja, voi jukra, enhän minä koskaan ole opiskellut mitään näin käytännöllistä. Tosin sanoen toivottavasti opin kurssin myötä ymmärtämään eläinten oppimista kokonaisvaltaisemmin ja opin soveltamaan entistä paremmin teoriaa käytäntöön treenejä suunnitellessa.


Kiira puolestaan on valmistautunut tulevaan syksyyn kertaamalla vanhoja hyödyllisiä koulutaitoja. Kiira on toisin sanoen harjoitellut ennen kaikkea kotona yksinoloa mutta myös sellaisia hyödyllisiä silloin tällöin tarvittavia taitoja kuten kavereilla rauhoittumista ja kaupungilla kulkemista. Kesällä on voinut elää aika pellossa sekä omistaja että koira mutta nyt pitäisi taas palautella mieleen näitä yksinkertaisia käytännön taitoja. 

4 kommenttia:

 1. Mä kävin ja suoritin viime syksynä kans tuolla verkkokurssina oppimispsykologian perusteet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana paikka. Asiantuntevia opettajia ja kannustava ilmapiiri. Itse olen suorittamassa koko perusopinnot pakettia. :D

   Poista
 2. Oh, bongaan kirjakasasta kirjan, joka minuakin kiinnnostaisi (Tuo superpaksu toko-opus) :p Syksyisin aina innostuu lukemaan ja opiskelemaan. Harmi, että se väsähtäminen koittaa keväisin sitten taas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi hyvä kirja. Harmi, että ei ole suomennosta vaan löytyy ainoastaan norjaksi ja ruotsiksi. Muut tuossa kuvassa ovat myös oikein kivoja kirjoja. Kuva on vanha ja ihan hävettää myöntää miten paljon koirakirjoja on kuvan ottamisen jälkeen tullut lisää. Ja nyt on tilauksessa taas uusia kirjoja... :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.