12. heinäkuuta 2013

Sairaslomailua

Nyt Kiira on tartuttanut kennelyskän kämppiksen koiriin Vienaan ja Neiraan. Ja tietenkin juuri kun ne ovat kaikki minulla hoidossa kämppiksen kiireisen aikataulun takia. Kolmen kipeän koiran aktivoiminen on vaatinut mielikuvitusta. Sinänsä kaikki koirat ovat aika väsyneitä. Liikaa niitä ei missään nimessä voi rasittaa, mutta jotain on selvästi keksittävä, sillä eilen aamulla heräsin Neiran turhanpäiväiseen haukkuun, löysin namitaskun tuhottuna ja astuin roskiksesta kaivetuille munankuorille. Ilmeisesti koirien aivot eivät ole yhtään väsyneitä.

Vaatii tosiaan jonkin verran kekseliäisyttä väsyttää kolme aktiivista sairaslomalla olevaa paimenkoiraa. Koirakaverit, koirapuistot, uimarannat, treenikentät ja oikeastaan kaikki liian rasittava tai liian sosiaalinen ei tule kuuloonkaan. Vaihtoehdoksi ei jää kuin hitaat hihnalenkit ja kevyet pikkutreenit. Niitä olemmekin sitten tehneet ihan kyllästymiseen asti. Mutta eihän niiden aivot sellaisesta väsy. Ja sitä paitsi siellä on ihan liian kuuma. 

Sen takia eilen minulla oli temppujen opettelutuokio olohuoneessa. Kiiran kanssa tein peruuttamista ja merkille menoa. Jälkimmäinen näistä tarkoittaa sitä, että naksuttelen Kiiralle siitä, että se menee seisomaan kartion taakse. Aloitin tämän opettamisen keväällä, mutta se on vähän jäänyt. Hyvin Kiira kuitenkin muisti tempun. Nyt pystyn itse olemaan jo metrin päässä kartiosta. Aluksi minulla oli ongelmia siinä, että kun lisäsin etäisyyttäni kartioon, alkoi Kiira tarjota noutamista. Nyt se ei enää kuitenkaan yritä ottaa kartiota suuhunsa vaan hoksasi minun edelleen haluavan sen vain seisovan sen takana. 

Neiran kanssa otin seisomista ja Vienan kanssa esineen nostamista. Kumpikaan ei oikein hoksannut ideaa. Ilmeisesti minulla oli kriteerit liian korkealle. Sain minä kuitenkin ihan lopussa Neiran hieman tarjoamaan seimosta ja Vienan yrittämään esineen koskemista hampaillaan. Jätin suosiolla sitten siihen. Taukokäyttäytyminen oli molemmilla kuitenkin todella hyvää. Hienosti odottivat vuorojaan.

Tänään kokeilien kaikkien koirien kanssa samoja temppuja uudestaan. Kiira on keksinyt yhdistää kaksi eilen sheipattua käytöstä yhdeksi ja tarjosi merkille peruuttamista. Varmaan eilen tulin vahvistaneeksi peruutusaskelia merkin kohdalla tai jotain... Kyllä nauratti. Kiiran kanssa puuhastelu on aina tällaista. Neira ja Vienakin olivat muhineet temppuja yön yli ja tuntuivat yllättäen ymmärtävä mitä niiltä halusin. Neira rupesi tarjoamaan seisomista ihan itsenäisesti ja Viena tiesi jo namin tulevan esineen koskemisesta hampailla.


Kiharat eivät ole vielä osoittaneet merkkejä kennelyskästä. Toivottavasti ne välttyisivät tartunnalta vaikka me kyllä kävimme tapaamassa niitä päivää ennen Kiiran eläinlääkärireissua. Kiharoilla on tarpeeksi huolia ilman koiraflunssaakin. Prinssi kävi nimittäin eilen eläinlääkärissä näyttämässä kipeän oloista tassuaan. Diagnoosiksi saatiin tassutulehdus. Nyt on poika antibioottikuurilla.

8 kommenttia:

 1. Mä ehkä kuolin rakkauteen mielikuvaan Kiirasta peruuttamassa merkille <3 Mikä ihana.

  VastaaPoista
 2. Hehei, ootko kokeillu kongeja? Niitä kumisia täytettäviä? Meinaan kun Sinister oli sairaslomalla aikanaan, laitoin kongin täyteen lihaa ja pakastin. Sitä saa kaivella monta tuntia ja joitain koiria se väsyttääkin tehokkaasti :)
  Eikä turhan urheilullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kongeja meillä onkin vaikka kuinka. Ne vain tyhjennetään niin pirun nopeasti. En olekaan aikaisemmin tajunnut jäädyttää kongeja. Hyvä ajatus.

   Poista
 3. Elsa on pienen elämänsä aikana ollut niin paljon saikulla, että olen opettanut ettei aina ole mitään äksöniä ja pitää rauhottua. Koiran pitää oppia, että välillä vaan on tylsää eikä sille mitään voi.:) Tottakai koitan aktivoida Elsaa mahdollisuuksien mukaan, mutta välillä on myös työvuoroja ettei vaan ehdi mitään sen kans puuhastelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiira osaa onneksi rauhoittua, varmaan kun on jo aikuinen, mutta nuo juniorit keksivät koko ajan jotain omaa kivaa. :D

   Poista
 4. Meilläki Sony ollu niin väsyny että se on vaa nukkunut, tosin tässä alku vaiheessa sen on ollut melkein pakko ettei yrjö lennä. Aruy on menny aika kivasti tos mukana, se vaan hengailee. Tänää pistin sille kongiin pari pikku paloiks revittyä leikkelettä, niitä se on kaivellu jo 1,5h ja eilen treenattiin näyttely seisontaa hihnassa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.