5. heinäkuuta 2013

Mökkihöperöllä menkkaränkkä

Olen ollut hyvin ihmeissäni kun Kiira ei tunnu palautuvat mökkeilystä. Yleensä kärttyily on mennyt ohi parissa päivässä. Nyt minulle on kuitenkin valjennut kärttyilyn todellinen syy. Syynä ei ollutkaan se, että Kiira jätti aivonsa mökille vaan se, että mokoma päätti aloittaa juoksunsa. En nyt sitten tiedä mitkä kummitusjuoksut sillä toukokuussa oli vai oliko sillä juoksuja silloin ollenkaan. Joko Kiiralla on nyt tänä vuonna kahdet juoksut peräjälkeen tai sitten viimeksi oli väärä hälytys. Itse oletan jälkimmäistä. 

Kiira pitää itsensä tosi puhtaana, eikä osoita minkäänlaisia aikeita karata poikien perään, joten juoksuista ei sinänsä ole kauheasti vaivaa. Myös treenaaminen maistuu siinä missä aina ennenkin. Ainut vain, että Kiira on kuin perseeseen ammuttu karhu, enkä ole tunnistaa koiraani. Se rähjää kaikelle. Ei siis perus kävelylenkillä mitään remmirähjää vaan ihan vain vahtiminen ja puolustaminen lyö ihan yli. Se ei myöskään voi sietää joitakin toisia narttuja. Itse asiassa se vaikuttaa siltä kuin ei voisi sietää yhtään mitään. Kaikki vituttaa sitä.

Itse muuten rajoitan aina varmuuden vuoksi nartun vapaana olemista juoksujen aikana. Jos olemme jossain syrjäisissä   paikoissa (eli ei koskaan vielä ole tullut ketään vastaan) lenkillä, annan Kiiran olla vapaana, mutta vilkkaissa paikoissa en uskalla päästää vapaaksi. En usko Kiiran mihinkään lähtevän, mutta vapaa narttu voi houkutella vapaan uroksen paikalle ja siinä vaiheessa ei ole toivoakaan, että saisin Kiiran tottelemaan luoksetuloa. Tärppipäivinä Kiira ei ole lainkaan vapaana. Miten te muut yleensä teette juoksunarttujenne ulkoilun kanssa?

Tänään kävimme kiharoita moikkaamassa porukoillani juuri ennen kuin ne lähtivät mökille. Prinssille ja Samballe kuuluu oikein hyvää. Sambasta on kasvanut todella hurja ja todella kaunis nuori neiti. Se pistää Vienankin ojennukseen. Koska kiharat nyt lähtivät mökille, paimenet luultavasti tulevat viikonloppuna käyttämään porukoiden takapihaa hyväkseen, kun ei tuota Kiiraa oikein voi päästää vapaaksi minnekään muualle. Lisää kuvia takapihalta kiharagalleriassa. Eikös muuten ole siisti varoituskyltti porukoiden ulko-ovessa?

8 kommenttia:

 1. Koirallani oli ensimmäiset juoksut huhti-toukokuussa ja jätettiin koiran kanssa puistoilut pois eikä koira ollut vilkkailla paikoilla lainkaan irti, vaan kokoajan valvovan silmän alla.

  Tuota on vähän pakko vahtia ja pitää kiinni, sillä on joskus tapana irti ollessaan unohtaa korvat jonnekkin huitsin kuikkaan. Meillä koira ei ollut kovinkaan äksyllä päällä, vähintäänkin hämmentynyt tilanteesta, että mitä nyt mulle tapahtuu, mutta kaipa se oli vain sitä ensikertalaisuutta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira on yksilöitä. Kiira on oikea kärttyilijä aina kun sillä on juoksut. :D

   Poista
 2. Meillä joutuu nartut visusti naruun kiinni juoksujen aikana. Pinkki ei tosin tarjoile itseään kenellekään, mutta Barbille kelpaisivat kaikki naapurin ajokoirasta tanskandoggiin ja vastaantulevalle villakoirallekin voi vähän flirttailla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan onkin parasta pelata varman päälle. Kiirakaan ei tarjoa itseään. Vielä. Mutta kerta se on ensimmäinenkin.

   Poista
 3. Meillä nuo joutuvat hihnan jatkeeksi heti, kun juoksut alkaa. Tarpeeksi olen kuullut vahinkopentueista. Mistäs sitä tietää, milloin rakkaus leimahtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Koirat on koiria. Koskaan ei tiedä milloin se tottelevaisinkin koira yllättäen keksii lähteä sukua jatkamaan. :D

   Poista
 4. Oon varmaan tarinoinut Loltsin horoiluajoista ihan riittämiin, mutta se ei tosiaan ulkoillut juoksujensa aikana vapaana oikeastaan missään, ikinä. En halunnut testata, millaisia kääpiövillakoira-tanskandoggi/sakemanni/papillon/mäyräkoira/you name it -"rakkaus"pennuista olisi tullut.

  Tosi masee toi killerivilla-kyltti. Miulla lukee vaan VARO KOIRAA ja sen yläpuolella on savesta tehty sekopää-Loltsi-muotokuva. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei lue meidän ovessa mitään. Mutta eiköhän kaikki kuule nuo meidät vahtikoirat. :P

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.