15. heinäkuuta 2013

Kohti avointa luokkaa

Kiiralla on yksi hylätty tulos avoimesta luokasta ja seuraava rallin avoimen luokan koe edessä heinäkuun lopussa. Tarkoitus olisi tällä kertaa kalastaa se ensimäinen hyväksytty tulos. Meillä on onneksi vielä parisen viikkoa aikaa treenata. 


Rally-tokon avoimen luokan tempuista Kiiralle vaikeita ovat olleet hyppy, pyörähdys ja houkutus. Viimeksi kokeissa juuri nämä kolme liikettä menivät väärin. Niitä olenkin sitten Kiiralle opettanut tässä pikkuhiljaa. Kaikki alkavat nyt sujua sen verran hyvin, että voin sanoa Kiiran hoksanneen mitä tempuissa pitää tehdä. Edelleen ruoka saattaa houkutuksessa olla liian vastustamaton jättää rauhaan ja Kiiran hyppytekniikka esteellä on edelleen yksi surkeimmista näkemistäni.

Tässä koirien ollessa sairaslomalla on minulla on ollut aikaa suunnitella treenejä ja vetääkin muutama lyhyt treenisessio. Hyppy olemme ottaneet muutaman kerran. Kauheasti enempää en uskalla ihan vain jotta en rasittaisi koiraa liikaa. Sen verran olemme hyppyä kuitekin ottaneet, että olen käsittänyt, että Kiira tarvitsee ihan hyppytekniikkatreeniä. Kyllä se tietää mitä hypyllä pitää tehdä mutta se vain ei osaa hypätä. Ei sitten yhtään. 

Tänään rakensin Kiiralle ja Ericalle rally-radan. Mukana oli houkutus, hyppy, pujottelu, pyörähdys, seisominen ja muutama istu-käänny-istu. Hyvin selvisivät molemmat radasta. Tosin seisominen osoittautui tänään uudeksi murheenkryyniksi Kiiran tarjotessa jatkuvasti näyttelyposeeraamista yksinkertaisen istumasta seisomaan nousemisen sijasta.

Samoin keskittyminen oli selvästi melko huonoa. Varmasti koska Kiira on edelleen väsynyt yskästään, sää on ollut todella kuuma viime päivinä ja juoksut vaikuttavat tietysti myös. Kiiraa tuntui kiinnostavan kaikki muu paitsi temppuilu. Itse asiassa yhdessä vaiheessa sitä oli vaikea saada lähtemään tauolta minun vierestäni makoilemasta leikkimään Erican kanssa. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen niihin lyhyisiin pätkiin, jotka saatiin onnistumaan. Tehtiin yksi makkarantäytteinen rata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.