7. heinäkuuta 2013

Ja sitten tuli kennelyskä


Juoksukiukuttelun ja mökkihöperyyden lisäksi Kiira joutuu nyt sairaslomalle kennelyskän takia. Miten minusta tuntuu että kaikki ongelmat kasaantuvat? Tosin ehkä se on vain hyvä, että olemme sairaslomalla juuri silloin, kun juoksujen takia pitäisi joka tapauksessa olla tapaamatta muita koiria ja vältellä tapahtumia. Vähemmästäkin vain iskee kova huoli toisesta. Ehkä se on kärttyillyt koska on ollut yskä tulossa?

Eilen Kiira tosiaan aloitti liman yskimisen ja kakomisen, eikä siitä ollut tulla loppua koko yönä. Googletohtori antoi diagnoosiksi kennelyskän, mutta koska tänään aamusta liman mukana tuli hieman verta, lähdimme varmuuden vuoksi päivystävälle. Eläinlääkärillä koira rauhoitettiin ja tutkittiin nielurisat. Kaikki näytti kuitenkin puhtaalta. Lääkäri totesi sitten googlediagnoosin oikeaksi toteamalla, että kyseessä on mitä luultavimmin kennelyskä. 

Muuten Kiira käyttäytyi eläinlääkärissä yllättävän reippaasti. Se ei epäröinyt kävellä oudossa paikassa, eikä murissut tai irvistänyt eläinlääkärille, eikä reagoinut muutenkaan huonosti. Rauhoituspiikin saatuaan se ei tosin millään olisi malttanut rauhoittua. Se seisoi pystyssä kunnes jalat pettivät alta. Ja senkin jälkeen se reagoi ääniin kohottamalla päätään. Hassu epäluuloinen eläin. 

Eläinlääkäri kehui Kiiran lihaksia. Painoa Kiiralla oli kilo enemmän (23 kg) kuin pari viikkoa sitten, kun viimeksi punnitsin sen, joten nyt minun on taas todella seurattava mitä syötän tuolle koiralle. En ole suurentanut ruoka-annoksia millään tavalla, mutta sehän turposi kuin pallo viimeksikin juoksujen aikana, joten ehkä minun pitäisi suosiolla vähentää ruokaa juoksujen ajaksi. Jotenkin vain hössötyspuoleni ei haluaisi vähentää kipeän koiran ruoka-annoksia. Tekisi mieli vain antaa jaffaa ja jätskiä niin kuin lapsillekin aina. 

7 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista Kiiralle.:) Lihosko se silloin viimeksi ihan pysyvästi vai oliko vaan jotain "menkkaturvotusta"?:)

  VastaaPoista
 2. Onks se tää kesä :D Munkin pojat on pullahtaneet nyt enemmän!
  Toipumisia maailman parhaalle kärtylle ;)
  ja Deimoksen maailman upeimmalle naiselle! Zeukki on tainnu kans ihastua.....

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo jaffa ja jätski :D Paranemisia Kiiralle, kennelyskä on kyllä tosi inhottava juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Mulle ainakin annettiin aina lapsena jaffaa ja jätskiä. ^_^

   Poista
 4. Joo vähä sama fiilis mulla tuon ongelmien kasaantumisen suhteen ja sitten alkaa itseä turhauttaa niin paljon! Onneksi aletaan olla voiton puolella meidän varvas ja antura potilaiden kanssa, ainakin toivottavasti! Joten nyt vain odottelua ja paranemista teillekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiira voi jo tänään paremmin. Onneksi teilläkin alkaa olla voiton puolella. Varmasti ollut muuten tosi vaikeaa pitää pikku Aruy paikoillaan parantumisen ajan. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.