16. heinäkuuta 2013

Aina tiellä


Jälleen kerran Esme on purrut poikki nettipiuhani. Sitä se ei olekaan tehnyt vähään aikaan. Itse asiassa myöskään Kiira ei ole aikoihin tehnyt mitään tuhoja. Kiiran tuhoaminen onkin hiljalleen hellittänyt kuluneen vuoden aikana ja pitkään tätä ylpeää nakerrustraditiota on Esme joutunut jatkamaan yksin. Lukekaa mitä kirjoitin isosta ja pienestä nakertajasta vuosi sitten niin ymmärrätte mistä puhun. Nykyään taloudessamme asustaa kuitenkin uusi sankari, joka on ottanut tämän tärkeän viran haltuunsa. Viena.

Viena on ottanut mustan pitkäkorvan esikuvakseen ja tietää nyt loistavasti miten omaa kivaa järjestetään lehtien, mattojen ja johtojen parissa. Vienahan on muutenkin sellainen, että se on aina tiellä. Se on aina siellä missä tapahtuu. Mitä ikinä teitkään niin Viena on siinä kostean kuononsa ja heiluvan häntänsä kanssa auttamassa. Viena osallistuu kaikkeen. Esimerkiksi toissapäivänä kämppiksen laittautuessa, Viena päätti rikkoa hampaillaan muotovaahtopullon. Sitä vaahtoa oli sitten kiva siivota asunnosta. 

Vienan mielestä kaikki on sen. Ainakin kaiken pitäisi olla. Toisin sanoen Vienalla on aina jotakin sellaista suussaan mitä sillä ei missään nimessä saisi olla. Yksi yleisimmistä lauseista, joita Vienalle sanon, on varmasti "Mistä sinä tuon sait?" Miten minusta tuntuu muutenkin, että Vienan kanssa kommunikointi on aina tällaista: "Viena, ei, se on minun harjani." "Viena, älä ota sitä, se on Nymfin orsi." "Viena, älä viitsi, ei ole sinun häkkisi." "Viena, lopeta, se on Esmen salaatti." "Viena, irti, et sinä tarvitse papiljottia."


Älkää käsittäkö väärin. Kämppiksen Viena on aivan ihana koira. Tykkään siitä ihan tosi paljon. Ehkä juuri siksi, että sen touhut saavat aina nauramaan. Eikä sille voi edes olla vihainen. Niin iloisesti se luikertelee syliin tuhotöidensä jälkeen... ja sitten se nauraa ketkusti päästyään taas kuin koira veräjästä söpöydensä ansiosta. Seuraavana päivänä se tekee sitten taas uuden kepposen. 

5 kommenttia:

  1. Viena on söpö papiljotin kanssa! Odotan innolla pentuarkea ensi talvena :)

    VastaaPoista
  2. Viena on... Ensimmäinen tihutyö suomessa: Kaijuttimen johdot naps.
    ja mun sukat. ja housut.

    Onnea niille jotka sitten ainakaan Vienan pennut ostaa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.