30. kesäkuuta 2013

Loppukesän suunnitelmia

Kesäkuu on tosiaan ollut aika hiljaista aikaa meille, ja oletettavasti hiljaisuus jatkuu vielä heinäkuussa, mutta elokuu näyttäisi sitten taas paremmalta. Kiira on nyt parhaassa karvassaan, mutta alkukesän aivopierun seuraksena en saanut Kiiraa ilmoitettu mihinkään keskikesän näyttelyyn, joten näytelmiä joudutaan vielä odottamaan. Heinäkuun vikana viikonloppuna Kiiralla on edessä kuitenkin kaksi näyttelyä. Nyt ei auta kuin toivoa että Kiira säilyttää tuon karvansa siihen asti.


Erica kävi Kiiran kanssa ensimmäisessä rally-tokon AVO-kokeessa pari viikkoa sitten tuloksella 66p eli hyväksytty tulos jäi nipinapin saamatta. Rally-tokon puolesta heillä onkin sitten elokuussa todella monia kokeita. Kiiran kanssa on koko heinäkuu hiottava sekä avoimen että voittajaluokan liikkeitä mikäli Erica aikoo edetä sillä tahdilla kuin toivoo. Avoimen liikkeet Kiiralla alkaa olla hallinnassa. Niitä olemmekin tässä satunnaisesti kesäkuussa treenanneet. Pyörähtämistä ja hyppäämistä pitää vielä hioa.

Tokokoirana Kiiralle on ihan käsittämätöntä, että myös ihmisen oikealla puolella voisi tehdä jotakin, joten voittajaluokkaa varten on paljon opeteltavaa. Puolenvaihto takaa ja jalkojen välistä sille täytyy ihan opettamalla opettaa samoin kuin kerrata sitä että myös oikealla puolella voi istua, maata ja seistä. Peruuttaminen on Kiiralle myös täysin vierasta. Käytösruudusta en olisi niin huolissani - tosin paikallla pysymistä on vain harjoiteltu pitkällä etäisyydellä tokon takia, joten lyhyt etäisyys voi olla aluksi hieman haastavaa, mutta uskon Kiiran kyllä nopeasti tajuavan ajatuksen. 


Toko on nyt väkisinkin rallimenestyksen takia jäänyt hieman taka-alalle. Tarkoitus olisi kuitenkin käydä alokokeissa vielä tänä vuonna. Kenties jo elokuussa. Se riippuu nyt ihan täysin sopivien kokeiden tarjolla olemisesta ja siitä maltanko ralleilulta kerrata alokasluokan liikkeitä miten paljon Kiiran kanssa. Ne ovat nyt kuukaudessa päässeet hieman ruostumaan. Joissakin mölleissä voisi ainakin käydä tässä kesällä katsomassa missä tilanteessa ollaan liikkeiden suhteen. 

Jälkeä on tehty kerran. Mökille tein yhden lyhyen jäljen äskettäin harvennetulle metsäalueelle, ja vaikka kuvittelin sen olevan vaikea jälki, Kiira suoritui siitä aivan erinomaisesti. Aikaisemminkin olen tainnut sanoa, että jäljessä meillä ei Kiiran kanssa ole mitään sen ihmeempiä tavoitteita, mutta salaa alan koko ajan haaveilla jonain päivänä kisaavani myös pk -puolella. Se on kuitenkin vasta tulevaisuuden haave. Tänä kesänä keskitymme tekemään pohjia nenän käyttöön. Ylihuomenna olisikin suunnitelmissa käydä kuuntelemassa vinkkejä jäljestämisen opettamiseen positiivisin metodein Koirapalvelu Virikkeen kesäkurssilla. 

KALENTERI

3.7 Match Show Hyvinkää
17.7 Match Show Helsinki
26.7 Rally-tokokoe Kaarina
27.7 Pori KV
28.7 Helsinki KV

7.8 Match Show Helsinki
10.8 Rally-tokokoe Tampere
11.8 Rally-tokokoe Hyvinkää
17.8 Kouvola KR
18.8 Heinola KR
24.8 Rally-tokokoe Espoo

10 kommenttia:

 1. Laita ihmeessä sitten tosta jäljestysluennosta infoa tännekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan toki. Kyseessä on kertaluontoinen kurssi tutussa koirakoulussa.

   Poista
 2. Minäkin niin toivon, että Kiira todella piää karvansa! <3

  VastaaPoista
 3. Kiira on kyllä varsin sievä! Tykkään tosi paljon, kun sen turkki ei ole sellainen punertava vaan enemmänki tuollainen harmaampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itsekin tyksin enemmän harmaista kuin punaisista belgeistä. ^_^

   Poista
 4. Kiira on kyllä upea belgi! :) Piti vielä tarkistaa nuo Heinolan ja Kouvolan näyttelyt, eivät ole kansainvälisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mä just tajusin, että kirjoitin vääriin. Kaikkien rotujen näyttelyitä ovat ne. :D Nyt on muokattu.

   Poista
 5. Kiira on kyllä niin nätti, tykkään enemmän Kiiramaisista belgeistä kuin niistä tosi karvasista.:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.