19. kesäkuuta 2013

Jälki kesäharrastuksena


Kesäharrastuksena olemme Kiiran kanssa aloittaneet jäljestämisen. Meillä ei ole tässä lajissa mitään tavoitteita vaikka olenkin kyllä tykästynyt lyhyessä ajassa tosi paljon tähän puuhaan. Nyt olemme touko- ja kesäkuun aikana tehneet yhteensä ehkä neljä reilun 50 m makkarajälkeä pellolle. Nameja on ollut jokaisella tai lähes jokaisella askelella. Kiira on selviytynyt leikiten kaikista tekemistäni jäljistä ja nauttii puuhasta mitä ilmeisimmin. Se tuntuisi jopa jo yhdistäneen liinan ja pellon tähän puuhaan. Ainakin häntä alkaa vispata jo nämä kaksi asiaa nähdessään.

En ole auttanut Kiiraa jäljellä millään tavalla. Olen estänyt sitä palaamasta taaksepäin jäljellä hakemaan unohtuneita nameja, ja mikäli se on harhautunut jäljeltä olen vain pysähtynyt, ja odottanut sen löytävän itse takaisin. Olen kuitenkin yrittänyt olla kauheasti ohjaamatta liinasta tai puhumatta mitään. En halua kohta olla häivyttämässä näitä apuja. Tässä mukava artikkeli jäljen opettamisesta.

Nyt olen myös ottanut Riikan kannustuksesta hieman keppien ilmaisua. Tosi nopeasti Kiira rupesikin operanttina koirana tarjoamaan kepin kanssa kaikkia viimeiseksi harjoiteltuja asioita. Ensin kepin koskemista kuonolla (kosketuskeppi), sitten kepin takana seisomista (merkille meno) ja sitten kepin nostamista (kapulan noutaminen) joten tosi nopeasti pääsin palkitsemaan kepin tuomisesta. Tällä hetkellä se ilmaisee kepit nostamalla ne maasta. 

Tästä varmaan jatketaan helpolla pelto- tai metsäjäljellä juhannuksena. Lähden viikoksi mökille. Päijänteen ranta ei kivikkoineen ole mikään ihanteellinen jälkimetsä, mutta eiköhän sieltä jokin paikka löydy, johon voisi lyhyen jäljen tallata. Ehkä rupean niinkin hurjaksi, että tallaan sellaisen kokeiluksi myös Prinssillä - se kun niin tykkää nenänsä käyttämisestä. 

6 kommenttia:

 1. tämä tätä postausta mitenkään koske, mutta miten saitte tuon "olipa kerran" kuvan ? (: Ihana blogi, aivan upea ulkoasu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olipa kerran kuva on liitetty melko yksinkertaisella CSS koodilla. Tässä aika hyvät ohjeet: http://tricks-for-new-bloggers.blogspot.fi/2007/08/image-beside-blog-post-title.html

   Poista
 2. ja vielä, kun tutkin sivujasi, onko jossain ohjeita noihin alateksteihin navigoinnissa ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tarkoitat? Ohjeita noihin minun tekemiini kategorioihin Ei ole. Olen kyllä miettinyt olisiko tarpeellista selventää mitä löytyy minkäkin kategorian alta. :D

   Poista
  2. Siis kun vie hiiren esim. "Tarina", tulee esiin teksti "Itse seikkailu" ym (:

   Poista
  3. Aaa! No, sen pikkukoodin olen löytänyt bloggertrix sivustolta. Siellä on vaikka mitä. Mene ihmeessä tutkimaan. Tässä esimerkkejä erilaisista menu bareista: http://www.bloggertrix.com/search/label/Menu%20bar

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttilaatikkoa saa käyttää keskustelupalstana, yhteydenottolomakkeena ja yleisenä purkautumiskanavana.